Jouko Karjalainen palaa yhdistetyn päävalmentajaksi
Yhdistetyn uudeksi päävalmentajaksi on on nimetty tuttu nimi: Jouko Karjalainen, joka on ollut tehtävässä aikaisemminkin. Karjalaisen aisaparina toimii Kimmo Savolainen.
Japaniin mäen ja yhdistetyn valmentajaksi siirtyneen Jani Klingan jälkeen yhdistetyn päävalmentajaksi palaa Jouko Karjalainen, 49, joka toimi samassa tehtävässä jo vuosina 1998-2002.
- Jotain uutta varmaan on poissa ollessani tullut. Perusasiat kuitenkin ovat ennallaan ja olen tässä välissäkin ollut jonkin verran B-maajoukkueen mukana. Järjestelmä ei ole muuttunut ja urheilijatkin tunnen aika hyvin, Karjalainen kertoo. Hän uskoo yhteistyön kakkosvalmentaja Kimmo Savolaisen, 31, kanssa sujuvan hyvin.
- Opin tuntemaan Kimmon jo silloin, kun hän oli Urheilukoulussa varusmiehenä.
Yhdistetyssä on jo pitkään saatu hyviä tuloksia ja Karjalainen uskoo niin käyvän tästedeskin.
- En näe mitään syytä, ettei samaan tai vielä parempaankin päästäisi myös jatkossa. Suomalainen järjestelmä on hyvä ja se tuo tulosta, kun vain töitä tehdään riittävästi
Karjalaisen aisaparina aloittava Kimmo Savolainen on viimeksi ollut yhdistetyn B-maajoukkueen valmentajana. Hän uskoo, että hän ja Jouko Karjalainen täydentävät hyvin toisiaan. Savolainen pitää tärkeänä yhdistetyn kärjen laventamista.
- Olisi hyvä saada toimintaan laajuutta, jotta kaikki ei olisi niin kovin kapeilla harteilla, Savolainen miettii.
Yhdistetyn nuorten kykyjen ryhmän valmentajaksi on nimetty Jukka Ylipulli.
Kari Pätäristä mäen ja yhdistetyn
valmennus- ja koulutuspäällikkö
Vuodesta 1998 mäkihypyn maajoukkueen valmentajana toiminut Kari Pätäri, 44, jatkaa lajiryhmän parissa. Hänet nimitettiin uuteen mäkihypyn ja yhdistetyn valmennus- ja koulutuspäällikön tehtävään.
- Vaikka olen viime vuodet toiminut pääosin maailmalla, olen kaiken aikaa ollut kovasti kiinnostunut myös kenttätoiminnasta. Vaikka tehtävä ei vielä ole lopullisesti selkiytynyt, pidän kehittämisalueina ainakin kotimaisen kilpailujärjestelmän kehittämistä, valmentajakoulutuksen järjestämistä ja nuorisojärjestelmän päivittämistä, Pätäri kuvailee. Tehtäväkenttäänsä kuuluvien kahden lajin yhdessä kulkemisen Pätäri pitää vahvuutena.
- Mielestäni meidän pitäisi saada lajikulttuuri käännettyä yhä enemmän siihen suuntaan, että kaikki mäkihypyn ja yhdistetyn pariin tulevat nuoret aloittavat harrastamalla molempia lajeja. Uskon, että pikkusuksilla liikkumaan tottuneista junioreista saadaan myös yhä taitavampia ja fyysisesti parempia mäkihyppääjiä, Pätäri arvioi.
Vaikka Kari Pätäri jättääkin mäkimaajoukkueen taakseen, hän uskoo yhteistyön ainakin valmentajien kanssa säilyvän tiiviinä.
- Olemme suunnitellet mm. valmentajakoulutusta maajoukkuevalmennuksen yhteyteen, joten sitä kautta tulemme olemaan tekemisissä, Pätäri sanoo, muttei kiellä, etteikö hän kotimaan toimintoihin keskittyessään tule kaipaamaan maajoukkueen kansainvälistä toimintaympäristöä ja sen ihmisiä.
- Tämä on kuitenkin mielenkiintoinen haaste. Harrastajamäärät lisääntyvät koko ajan ja tekemistä riittää.