Uutisen päiväys

26.12.2012← Takaisin

Joukkue lähtee Tour de Skille torstaina

  Vuoden vaihteen kisarupeamaan lähtee kymmenen urheilijaa, seitsemän nais- ja kolme mieshiihtäjää. Suomalaishiihtäjät lähtevät Tourille torstaina. Sami Jauhojärvi perui lähtönsä Tour de Skille perhesyiden takia.

  Seitsemän kisaa, yhdeksässä päivässä, viidessä eri kohteessa, kolmessa eri maassa, siitä koostuu Tour de Ski 2012-2013. Tulevana lauantaina Oberhofissa laduille starttaa kymmenen suomalaishiihtäjää.
  Suomalaisnaisista vahvimman alkukauden hiihtänyt Anne Kyllönen kertoo palautuneensa kovatahtisesta Kanadan reissusta, jossa nainen nappasi uransa ensimmäiset palkintopallisijoitukset maailmancupissa.
  - Olen palautunut hyvin ja saanut treenata, niin mukava lähteä reissuun, rentoutunut Kyllönen nauraa.
  Lihasväsymyksestä kärsinyt ja Tourille osallistumista pohtinut Aino-Kaisa Saarinen lähtee Keski-Euroopan kisakiertueelle.
  - Hiihdän ainakin kaksi kisaa, sen jälkeen katson kisan kerrallaan. Jos palautuminen ja meno miellyttää, voin jatkaa koko sirkuksen loppuun. Mutta jos tuntuu, etten palaudu tai tulokset eivät ole riittävän hyvällä tasolla, niin tulen kylmän viileästi kotiin, Saarinen kertoo.

  Sami Jauhojärvi jättää kisamatkan väliin perhettä jouluna kohdanneen suuren surun takia.
  - Jätän Tour de Skin väliin isäni äkillisen menehtymisen takia, Jauhojärvi kertoo.
  Perhe toivoo surutyölleen rauhaa.

  Suomen joukkue Tour de Skille:

  Naiset:
  Aino-Kaisa Saarinen
  Riikka Sarasoja-Lilja
  Krista Lähteenmäki
  Kerttu Niskanen
  Anne Kyllönen
  Riitta-Liisa Roponen
  Laura Ahervo

  Miehet:
  Iivo Niskanen
  Matti Heikkinen
  Lari Lehtonen