Uutisen päiväys

11.9.2008← Takaisin

Joogasta ja pilateksesta vauhtia tulevaan alppihiihtokauteen

    Suomen alppihiihtomaajoukkue on hakenut vauhtia tulevaan alppihiihtokauteen monipuolistamalla kuivaharjoittelua. Tänä kesänä miesten alppimaajoukkueen jäsenet ovat harjoitelleet kerran viikossa GYMillä tarkoituksena harjoittaa ketteryyttä, tasapainoa ja liikkuvuutta.

    ”Alkuun teimme harjoitussuunnitelman, jolla haetaan juuri sellaiset harjoitteet jotka kehittävät tämän lajin urheilijoita”, Christina Nurmi GYM:stä kertoo. Harjoitukset ovat sisältäneet esimerkiksi jooga- ja pilatestyyppistä harjoittelua, kehonhallintaa, voiman lisäämistä, liikkuvuusharjoitteita, sekä taitoa telineillä. Ahkerasti harjoitelleelle joukkueelle ovat tulleet tutuksi monet voimistelun osa-alueet ja liikkeet, kuten kuperkeikat, erilaiset voltit, kipit ja heilunnat.


    Alppimaajoukkueen kanssa samaan aikaan on harjoitellut myös telinevoimistelun maajoukkueurheilijoita ja monen eri lajin yhtenäisestä harjoittelusta on saatu positiivisia kokemuksia.


    ”Kaikki ovat viihtyneet erittäin hyvin treeneissä ja monipuolinen voimistelu on erittäin hyvä harjoitusmuoto kaikkien lajien urheilijoille. Sen lisäksi, että se on hauskaa ja erilaista kuin oma lajiharjoittelu se kehittää monipuolisesti urheilijan eri ominaisuuksia ja auttaa kehittymään omassa lajissa”, Nurmi selventää. Monipuolisella ja hyvin ohjatulla harjoittelulla ehkäistään myös vammoja. Monet urheilijat ovat joko liian heikkoja tai kankeita, joka osaltaan altistaa urheiluvammoille, voimistelun avulla yritetään kehittää näitä ominaisuuksia ja ennaltaehkäistä vammojen syntyä.


    GYMin Lasten ja nuorten kuntoklubi järjestää oheislajiharjoituksia eri lajien urheilijoille sopimuksen mukaan, myös lukujärjestyksestä löytyville tunneille voi osallistua.


    Lisätietoja:
    Gymicom, Christina Nurmi, puh. 040 767 2752, email: christina.nurmi@gymicom.com