Uutisen päiväys

27.11.2008← Takaisin

Jessica Honkonen yhdeksänneksi Eurooppa-cupin pujottelussa Trysilissä

    Suomen alppihiihdon naisten Eurooppa-cupin joukkue jatkoi hyviä esityksiä Norjan Trysilissä järjestetyissä pujottelukilpailuissa. Parhaasta tuloksesta vastasi Jessica Honkonen sijoittumalla yhdeksänneksi. Hyvää suomalaistulosta täydensi Sanni Leinonen 16. sijallaan.

    Viime viikonloppuna Ruotsin Funansdalenissa toiseksi sijoittunut Tii-Maria Romar ja Sara Partanen keskeyttivät ensimmäisellä laskulla. Romar on kuitenkin Eurooppa-cupin pujottelun kokonaistuloksissa tällä hetkellä viidentenä ja Honkonen sijalla 11, joten naisilla on hyvät lähtökohdat, kun Eurooppa-cup kausi jatkuu seuraavaksi pujottelun ja suurpujottelun osalta Keski-Euroopassa.

    Päivän kilpailun voiton vei Itävallan Carmen Thalmann, toiseksi sijoittui Saksan Marianna Mair ja kolmannen sijan vei ruotsalainen Emelie Wikström. Suomen naisten Eurooppa-cup joukkueen valmentaja Pasi Martikainen oli suojatteidensa otteisiin kohtuullisen tyytyväinen.

    ”Ihan ok suoritukset tänään Jessicalta, vähän jäi vielä parannettavaa, mutta hyvää vauhtia eteenpäin mennään. Sanni joutui tänään lähtemään 20 sijaa huonommalla lähtönumerolla rinteeseen viime kisassa sattuneen sääntörikkomuksen vuoksi, mutta toisessa laskussa hän oli neljänneksi tai viidenneksi nopein” valmentaja Pasi Martikainen kertoi.

    ”Kuten Pasi sanoi niin ihan ok suoritukset tänään, mutta parannettavaa jäi. Pieniä virheitä tuli, mutta nyt tietää mitä pitää korjata harjoituksissa”, Jessica Honkonen totesi laskuistaan.

    Seuraavaksi naisten joukkue suuntaa Super-G kilpailuihin Norjan Kvitfjelliin, jossa Eurooppa-cupin kilpailuihin osallistuvat Sanni Leinonen ja Sara Partanen. Tii-Maria Romarin ja Jessica Honkosen suunnitelmissa on osallistua pariin FIS-suurpujotteluun ja sen jälkeen suunnata kotimaahan harjoittelemaan ennen seuraava kisareissua.

    Tulokset kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=55677