Uutisen päiväys

10.12.2008← Takaisin

Jessica Honkonen loukkaantui harjoituksissa, puolen vuoden kuntoutus edessä

    Suomen naisten Eurooppa-cup joukkueen Jessica Honkonen joutuu jälleen leikkauspöydälle. Tällä kertaa kysessä on polvivamma. Viimeksi espoolainen kärsi loukkaantumisesta alkusyksystä, kun hänelle tuli solisluun ja lapaluun välisen nivelsiteen repeämä suurpujotteluharjoituksissa, silloin Honkonen joutui olemaan rinteestä pois kuukauden päivät.

    Tällä kertaa loukkaantuminen sattui Itävallan Reiteralmissa. Honkonen oli muun joukkueen mukana harjoittelemassa, kun jo ensimmäisellä laskulla sattui.

    ”Olosuhteet olivat tapaturman sattuessa kunnossa, keli oli kohdallaan ja aurinko paistoi. Jessica oli tekemässä aivan normaalia käännöstä, kun tapaturma tapahtui” Eurooppa-cup joukkueen valmentaja Pasi Martikainen kertasi tapahtunutta.

    ”Jessican polvessa on eturistiside poikki, joka leikataan jo ensi viikolla. Polvi oli muuten kunnossa, ei mitään pahaa vikaa. Noin puolen vuoden päästä Jessica voi jälleen aloittaa harjoittelun lumella” Honkosen polven tutkinut maajoukkueen lääkäri Eero Hyvärinen totesi vammasta, tutkittuaan sen keskiviikkona Helsingissä.

    Alppihiihdon maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna naisten osalta Espanjan La Molinassa suurpujottelulla ja pujottelulla. Miesten maailmancupia kilpaillaan viikonloppuna Ranskan Val d’Iséressä. Tulevien maailmanmestaruuskilpailujen näyttämöllä kilpaillaan perjantaina Beaver Creekissä peruuntuneet alppiyhdistetty ja Super G, sekä lauantaina suurpujottelu ja sunnuntaina pujottelu.