20.1.2006← Takaisin

Jenni Kilpinen neljäs, Magdalena Iljans voittoon

Suomen Jenni Kilpinen sijoittui hienosti neljänneksi tänään lasketussa ski crossin maailmancupin osakilpailussa Itävallan Kreischbergissä.

Ainoana suomalaisena eilisistä aikalaskuista varsinaiseen kilpailuun selvitynyt Kilpinen kaatui finaalilaskussaan ja näin Ruotsin Magdalena Iljans (1.), Ranskan Ophelie David (2.) ja isäntämaan Karin Huttary (3.) valloittivat paikat palkintopallilta.

Päivän ensimmäisessä startissaan Kilpinen nappasi vakuuttavasti voiton ja selvitti tiensä sitä kautta kahdeksan parhaan joukkoon ja edelleen finaaliin. Viimeisessä startissa Kilpinen sai hyvän lähdön, ja oli ensimmäiseen mutkaan mentäessä toisena. Toiseen hyppyyn tultaessa Kilpisellä oli kuitenkin hieman liikaa vauhtia, hyppy meni pitkäksi, Kilpinen menetti toisen sijansa ja lopulta kaatui. Saaliina kauden toisesta osakilpailusta kuitenkin arvokkaita maailman cupin pisteitä ja hieno neljäs sija.

Päävalmentaja Toni Ollikka oli tyytyväinen Kilpisen suoritukseen, mutta kaatuminen tietysti harmitti.

- Jenni laski tänään tosi hyvin. Harmi vaan, että tuli tuo kaatuminen, muuten olisi aika varmasti tullut paikka podiumilta. Onneksi Jenni ei kuitenkaan satuttanut itseään kaatuessaan. Ainoastaan suksi rikkoontui. Se, että menikö suksi rikki ylipitkän hypyn seurauksena, vai vasta sitten itse kaatumisen seurauksena, jää tietysti arvailujen varaan. Mutta hyvä näinkin. Nyt sitten takaisin Suomeen, ja reilu viikon päästä on vuorossa Tsekin osakilpailu 3.-5.2.2006.

Miesten kilpailun voittoon laksi jälleen Tsekin Tomas Kraus. Toiseksi sijoittui Sveitsin Michael Schmid, isäntämaan Roman Hoferin ollessa kolmas ja Markus Wittnerin neljäs.

Suomalaisia ei ollut mukana miesten kilpailussa.