Uutisen päiväys

10.1.2009← Takaisin

Jauhojärvi ylivoimainen SM-kultamitalisti 15 kilometrillä

    Vuokatti Ski Team Kainuun Sami Jauhojärvi vei ylivoimaisen mestaruuden Jämin SM-kisojen 15 kilometrillä. Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen otti hopeaa ja Ylivieskan Kuulan Tero Similä pronssia.

    Kilpailu oli alusta lähtien suurimman ennakkosuosikin Jauhojärven hallintaa. Rovaniemeläisen vauhtia ei suuremmin hidastanut Tour de Ski eikä tällä viikolla kertyneet 24 matkustustuntia.
    ”Pikkuisen pyrin rajoittamaan kahdella ensimmäisellä kilometrillä. Tour de Ski sen verran painaa. Seitsemän kilometrin kohdalla kesti jo pikkuisen löysätäkin, silloin yleensä tuleekin paras lopputulos”, tyytyväinen mestari mietti.
    Toinen Tour de Skin kävijä Matti Heikkinen hävisi Jauhojärvelle 1.06.
    ”Piti lähteä rauhassa, mutta en malttanut. Toinen kiekka oli aika raskas ja kolmas kiekka vielä raskaampi. Ihan mukavaa kun mitali tuli. Yritin kyllä Samin peesiin, mutta en pystynyt”, Heikkinen myönsi ja sanoi jättävänsä sunnuntain yhdistelmäkilpailun väliin Tour de Skin rasituksista toipuessaan.
    Kärkikaksikko on kiertänyt maailmancupia, jonne pronssimitalisti toivoo Jämin SM-viikonlopun näytöillään pääsevänsä myös.
    ”Tasainen, ehkä loppua kohti pikkuisen oli vaikeuksia. Kunto on nousussa”, Similä sanoi.


    Tulokset: http://www.jamism.fi/