Uutisen päiväys

28.11.2008← Takaisin

Jauhojärvi tähtää palkintopallille Rukalla

Joukko iloisia suomalaishiihtäjiä esiintyi perjantaina Rukalla lehdistötilaisuuksissa ja kertoi odottavansa innolla viikonlopun kilpailuja. Myös tavoitteet ovat korkealla, sillä päävalmentaja Magnar Dalenkin tietää suojattiensa haluavan näyttää osaamistaan korkealla tasolla kotiyleisön edessä.

”Olen luonut itselleni paljon paineita, tämä on tärkein viikonloppu ennen Tour de Skitä. Pitäisi yltää palkintopallille, että olisi tyytyväinen. Se on mahdollista molemmissa kilpailuissa”, Sami Jauhojärvi kertoi suksimerkkinsä Fischerin tiedotustilaisuudessa.
Mona-Liisa Malvalehto sanoi tavoittelevansa sprintissä A-finaalipaikkaa ja kympillä pisteille. Kauden jo mainiosti aloittanut Aino-Kaisa Saarinen pääsee nyt hiihtämään suosikkihiihtotavallaan ja lupaili hyviä tuloksia sekä lauantain sprintissä että sunnuntain kympillä. Matti Heikkinen avasi pistetilinsä Jällivaarassa 19. sijalla ja hakee jatkoa Rukalla 15 kilometrillä.
”Ei pitäisi estettä olla. Katsotaan, miten pertsa menee, mutta viime kaudella se meni välillä jopa paremminkin kuin vapaa”, tänä talvena jo vapaalla väläyttänyt Heikkinen sanoo.
Ville Nousiainen naureskeli tuntemusten taas olevan huonot ennen kilpailuja, mutta vakuutti tilanteen paranevan tosipaikan koittaessa. Jesse Väänänen oli lievästi kuumeinen torstaina.
”Nyt olen maannut sängyssä ja katsellut leffoja. Puhtaalta pöydältä huomenna sitten”, Väänänen sanoi.

Lisätietoja kilpailuista ja lisää hiihtojuttujakin: www.nordicopening.com