Uutisen päiväys

3.1.2009← Takaisin

Jauhojärvi rynnisti kakkoseksi Val di Fiemmessä

Sami Jauhojärvi taisteli toiseksi Tour de Skin kuudennessa osakilpailussa Italian Val di Fiemmessä. Vain kolme sekunnin kymmenystä vahvemmin tasatyöntöä lykki Lago di Teseron stadionilla loppukirissä Saksan Axel Teichmann.

Kokonaiskilpailussa Jauhojärvi on ennen viimeistä osakilpailua kahdeksantena, 2.20,2 kiertuetta johtavaa Sveitsin Dario Colognaa jäljessä.
”Väsynyt suoritus. Lähdin tosi rauhallisesti kolme ensimmäistä kiekkaa aukaisemaan vain konetta ja seuraamaan, miten selkä kestää. Kun se kesti, lähdin pikkuhiljaa nostamaan sijoitusta sieltä. Viimeiselle kiekalle kun lähdettiin, niin mietin koko ajan, ettei minulla ole mitään hävittävää: isken niin paljon kuin jaksan”, Jauhojärvi sanoi eikä jaksanut harmitella edes Teichmannin rynnistystä ohi voittoon.

”(Selässä on) vanha vaiva, alin nikamaväli on yliliikkuva ja se Nove Mestossa tilttasi ja veti pakarat ja selän aivan tukkoon, se kisa meni sen takia pieleen. Nyt taas paikat toimi ja tulos oli sellainen kun pitää ollakin. Selkä(vaiva) nytkin muistutti olemassa olostaan, mutta ei häirinnyt yhtään hiihtoa. Pikkukipu siinä oli, toiselle kiekalle lähtiessä jouduin aukaisee selässä olleen pikkulukon auki tuolla yhdessä laskussa”, Jauhojärvi mietiskeli.

Ensimmäistä Tour de Skitään hiihtävä Matti Heikkinen oli lauantaina 33:s. Kokonaiskilpailussa hän on 34:ntenä 5.49,5 jäljessä.
”Oli löysä olo, ei vaan liikkunut. Ei lähde niin ei lähde. Jos huomenna on sama olo, niin avain kauheaahan siitä tulee. Pitää vaan löydä mitä lähtee. Kokemus tämä Tour de Ski on ollut”, Heikkinen tuumi.

Miesten Tour de Skin viimeinen osakilpailu on 11 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.