Uutisen päiväys

4.1.2009← Takaisin

Jauhojärvi päätti Tour de Skin kymmenentenä

    Sami Jauhojärvi selvitti Tour de Skin seitsemän osakilpailun rupeaman kymmenenneksi parhaana hiihtäjänä. Kiertueen voitti Sveitsin Dario Cologna, jolle rovaniemeläinen hävisi 2.16,4.

    ”Tiukkaa. Hitsasi jalkaan alkuverryttelyssä, aivan tyhjänä lihakset. Tietää, että se on muillakin pahaa. Selkä oli kunnossa, ei ollut ongelmaa, vapaata se kestää paremmin kuin pertsaa. Kohti uusia haasteita. Tour de Ski osoitti että kun pertsalla paikat ovat kunnossa, mies on kunnossa. Kokonaiscupia ajatellen hyvä, että pysyi kympin joukossa tänään. Tämän Tourin paras hetki oli Prahan sprintin nelossija, vaikein oli Nove Meston 15 kilometrillä kolmannella kierroksella kun aloin tajuta, että tulee eroa kärkeen pikkuisen liikaa, kun en vaan kerta kaikkiaan päässyt minnekään”, Jämillä SM-kisoissa lauantaina ja sunnuntaina kilpaileva Jauhojärvi sanoi epäonnista päiväänsä.

    Matti Heikkinen sijoittui 27:nneksi, mutta oli vapaalla hiihtotavalla 11 kilometrin matkalla hiihdetyn päätösosakilpailun neljänneksi nopein 12 sekuntia Ivan Babikovia hitaampana.
    ”Mäkeähän tuossa olisi vielä jäljellä, kyllähän sitä tuonne päälle pääsisi jos lähettäisiin, mutta onneksi ei tarvita. Neljänneksi nopein vissiin olin tänään, 12 sekkaa kärkeen, ei mitään. Luulin eilen jo että tulee kauhea päivä, mutta ei se ihan sitä ollut. Olo oli niin hirveä, vielä tänä aamunakin oli sellainen, ettei ole palautunut yhtään, mutta kun tuossa vähän verrytteli ja lähti hiihtämään, tuntui että ei paha. Tuolla alhaalla tein ehkä vähän liikaa töitä kun tultiin tuohon mäen alle. Kun mäki lähti, tuli sitten päivän nopein ja toiseksi nopein siihen vetämään, lähdin siihen letkaan ja pysyin melkein koko matkan mukana. Hyvä näin, tuli paljon pisteitä tänään. Tästä Tourista jäi paljon tärkeää kokemusta, kokonaisuudessaan tärkeä reissu, hyvän arvosanan annan (itselleni)”, Heikkinen arvioi tuoreeltaan.