Uutisen päiväys

13.12.2008← Takaisin

Jauhojärvi jatkoi palkintopallisijojensa sarjaa

    Sami Jauhojärvi nousi toisen kerran tällä kaudella maailmancupin palkintopallille, kun hän oli Davosissa 15 kilometrillä kolmas.

    Voittoon hiihti uransa ensimmäisen cup-ykköstilan ottanut Ruotsin Johan Olsson, jolle Jauhojärvi hävisi 28,5 sekuntia.

    Jauhojärvi johti kilpailua 1,8 kilometrissä ja keikkui sen jälkeen koko ajan kärkikolmikossa.
    ”Tommoisella hiihdolla kolmas! Mieli väsynyt, kroppa väsynyt, ei jaksa puristaa. Ainoa, mihin olen tyytyväinen, on hyvä alkuvauhti. Lähdin kyllä erittäin rauhallisesti, ei tuon rauhallisemmin voi lähteä, muuten se olisi jo lenkkivauhtia. Taktiikka oli onnistunut”, ensi viikolla vielä viideksi päiväksi Davosiin jäävä Jauhojärvi sanoi.

    Suomalaiskolmikosta erinomaisesti onnistui myös Matti Heikkinen, joka otti uransa parhaan cup-sijoituksen ja oli kuudes. Aiemmin Heikkinen on ollut kahdesti yhdeksäs.
    ”Uran paras hiihto tähän saumaan. En ole tällä viikolla muuta tehnyt kuin valittanut, aamullakin oli vielä löysä olo, kun lähdin verryttelemään. Mahtava fiilis, ja Musti vielä kolmas!”, Heikkinen iloitsi.

    Ville Nousiainen sen sijaan keskeytti kahden kierroksen jälkeen.
    ”Ylävatsa kramppasi, en tiedä mikä oli. Ei lihaksetkaan toimineet normaalisti, mutta viimeiselle ringille lähtiessä ajattelin, että hiihdän väkisin maaliin. Sitten tuli tuo kramppi”, Nousiainen ihmetteli ongelmaa, jota hänellä ei ole koskaan aikaisemmin ollut.

    Sunnuntaina Davosissa hiihdetään sprintit vapaalla hiihtotavalla.