24.1.2009← Takaisin

Jauhojärvi jaksoi kahdeksanneksi

Suomen miesten nelikon paras Otepään maailmancupissa 15 kilometrillä oli Sami Jauhojärvi, joka jaksoi tasaisessa ja jännittävässä kilpailussa kahdeksanneksi.

Kilpailun voitti Tshekin Lukas Bauer vain 1,5 sekunnin erolla Ruotsin Johan Olssoniin. Jauhojärvi hävisi kauden ensimmäisen voittonsa ottaneelle Bauerille 24,3 sekuntia.
”Jaksamista oli, en ole koskaan täällä näin hyvin jaksanut. Sellainen tietty helppous ja hyökkäävyys puuttui. Huomenna sprintissä lähden taistelemaan finaalipaikasta, rata on ainakin hyvä”, Jauhojärvi tuumi.
Maailmancupin kokonaiskilpailussa Jauhojärvi on yhä kuudentena.
”Siinä jos pysyisi kauden loppuun asti, niin olisi tavoite saavutettu”,rovaniemeläinen tuumi.
Muista suomalaisista Matti Heikkinen jatkoi pistetilinsä kartuttamistaan 24. sijalla, keuhkokuumeesta kilpailukuntoon toipunut Ville Nousiainen oli 38:s ja Tero Similä 41:s.
”Oli tasaista hiihtoa, sellainen odotuksien mukainen suoritus. Alkukausi on mennyt hyvin, eikä tämä voi olla loputonta nousukiitoa, nyt on tasaista”, Heikkinen sanoi.
”Sillä lailla olen tervehtynyt, että pystyn kilpaa hiihtämään. Vaikeaa se oli, kun ei ole jaloissa terävyyttä. Loivissa nousuissa on vaikea hiihtää rennosti kovaa. No, toivottavasti ehtii nyt tehdä hyviä treenejä. Ei auta kuin yrittää”, Nousiainen tuumi MM-kisoihin valmistautumistaan.
”Hiihto oli ihan hyvän tuntuista ja siihen olen tyytyväinen. Saa nähdä, mihin se sitten riittää. Olen ihan tyytyväinen siihen, että kunto on menossa oikeaan suuntaan. Toivottavasti saisin toisen mahdollisuuden”, Similä sanoi.
Sunnuntaina Otepäässä hiihdetään sprintit perinteisellä hiihtotavalla.