27.1.2007← Takaisin

Jauhojärvelle 14 cup-pistettä Otepään 15 kilometriltä

Sami Jauhojärven 17. sija oli suomalaisten mieshiihtäjien parasta antia Otepään maailmancupin 15 kilometrillä. Perinteisen hiihtotavan kilpailun voitti Saksan Axel Teichmann, jolle Jauhojärvi hävisi 1.16,4.

Norjalaiset Frode Estil ja Odd Björn Hjelmeset veivät muut palkintopallisijat.

Jauhojärvi iloitsi lähinnä siitä, että maailmancupin pistepotti taas karttui 14 pisteellä. Rovaniemeläinen on maailmancupissa seitsemäntenä.

”Pehmeää oli, ei ollut lyöntiä yhtään. Alku lähti ihan hyvin, mutta kolmannella kierroksella kun Teichmann (lähti 30 sekuntia myöhemmin) meni ohi, enkä kyllä yhtä potkuakaan pystynyt siihen vastaamaan. Neljännellä kierroksella pystyin jo jotenkin vastaamaan ja sain sentään suomalaisten herruuden. Huomiseen sprinttiin hyvillä mielin, pisteitä hakemaan kokonaiskilpailua ajatellen. Sprinttimaasto on kuin tehty minulle”, Jauhojärvi sanoi.

Tasonsa maailmancupissa 20 sijan tuntumaan vakiinnuttanut Nousiainen jatkoi 19. sijan myötä sijoituksellisesti hyviä kilpailujaan. Vielä 10,35 kilometrin väliajoissa Nousiainen oli paras suomalainenkin.

”Ei ollut kyllä hyvän oloinen kilpailu. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kun tulin tuohon nousuun, alkoi paikat täristä. Sen jälkeen oli loppu sellaista, että pyörtyykö vai mitä. Kaiken kaikkiaan aika vaikea kisa, johtui varmaan kelistäkin. Viimeisen kierroksen pystyi kuitenkin tasaisesti tulemaan”, Nousiainen huokaisi.

Kilpailun kolmas suomalaishiihtäjä Tero Similä keskeytti kolmannella kierroksella 10 kilometrin paikkeilla.

”En yleensä keskeytä kisoja, mutta nyt kroppa teki totaalisen stopin. Nyt on kuumeinen olo, kai tässä joku tauti on tulossa. Hävettää ja pettymys on valtava”, Similä sanoi.