Uutisen päiväys

21.3.2013← Takaisin

Järvelä päätti maailmancup-kauden kakkossijaan

  Maija Järvelä päätti vammaishiihdon maailmancup-kautensa kakkossijaan ampumahiihdon pitkällä matkalla Sotshissa. Järvelä selvisi 12,5 kilometrin kilpailusta ohilaukauksitta aivan kuten voiton vienyt Ukrainan Irina Bui.

  Järvelä oli luonnollisesti iloinen, että kausi päättyi onnistuneeseen suoritukseen.
  ”Hiihto oli raskasta ja väsynyttä tänään. Kelikin oli tosi hidas ja raskas tänään ja taas iso kiitos huollolle, jotka tekivät hurjasti töitä luiston eteen. Minulla olikin hyvä suksi kanssakilpailijoihin nähden, mutta imua oli silti. Nolla-ammuntaan pitää olla tyytyväinen, mutta vähän nopeampaan ammuntasuoritukseen pitäisi pystyä. Paljon on töitä edessä tulevalla harjoituskaudella hiihtovauhdin suhteen, mutta eiköhän sitä motivaatiota löydy. Nämä kaks onnistumista tulivat tosi tärkeään paikkaan, kun kokonaisuudessaan kausi meni aikalailla alakanttiin odotuksiin nähden”, Järvelä sanoi.
  Sotsin esikisat tarjosivat vammaishiihdon maajoukkueelle monenlaista kokemusta olosuhteiden osalta: Oli myrskyä, aurinkoa, vesisadetta, räntää ja kaikkea tältä väliltä.
  ”Huollon panos on todella isossa roolissa tulevissa Sotshin paralympialaisissa. Ilkka Tuomisto onnistui kisoissa hyvällä tasolla, mutta ei saanut näytettyä aivan parasta lyöntiään. Maija Järvelä kokosi hienosti mentaalipuolen kokoon alakanttiin menneiden Ruotsin MM-kisastarttien jälkeen ja teki tasoisiaan suorituksia esikisoissa saavuttaen kaksi kakkossijaa”, vammaishiihdon päävalmentaja Toni Myllylä summaa kisojen antia.
  Avainasemassa tulevaa paralympiatalvea ajatellen ovat onnistunut harjoituskausi sekä pidempien sairastelujen ja loukkaantumisten välttäminen.
  ”Tämän jälkeen kunnonajoituksen onnistuminen ja oikean positiivisen vireen löytäminen ja luottamus omaan sekä koko joukkueen tekemiseen tuo parhaan mahdollisen tuloksen ensi kauden arvokisoissa. Jos tähän pystytään vastaamaan, riittää hiihtäjien vauhti taistelemaan mitaleista paralympialaisissa. Töitä on kuitenkin paljon tehtävänä, ja aikaa vain yksi vuosi”, Myllylä muistuttaa.
  Järvelän ja Tuomiston lisäksi vammaishiihdon maailmancupissa nähtiin tällä kaudella viisi suomalaishiihtäjää, joista neljä ns. uusia urheilijoita.
  ”On mahdollista, että joku heistä nähdään Sotshissa. Aika näyttää. Sotshiin pääseminen vaatii heiltä eteenpäin menemistä, mutta itse uskon siihen, että meillä on Ilkan ja Maijan lisäksi joku muukin urheilija.”

  Lisätietoja ja tulokset