Uutisen päiväys

30.1.2012← Takaisin

Järvelä nousi voitolla vammaisampumahiihdon maailmancupin johtoon

Maija Järvelä otti toisen peräkkäisen voittonsa vammaisampumahiihdon maailmancupissa Wisconsinin Cablessa Yhdysvalloissa. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokan 10 kilometrin kilpailun voitto sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa nosti ylivieskalaisen myös ampumahiihdon cupin kärkeen.

Järvelää rasitti neljän ammunnan kilpailussa vain yksi ohilaukaus, joka tuli toiselta ampumapaikalta. Kauden kolmas voitto tuli lopulta 26,6 sekunnin erolla ennen Japanin Momoko Dekijimaa. Voitosta huolimatta Järvelä piti edelliskilpailun suoritustaan parempana.

”Ammunta oli aika vaikeaa alusta asti, asennon ja rytmin kanssa oli hakemista. Toiselta paikalta tuli yksi virhelaukauskin. Alkaa vaikuttaa aikalailla jo nämä huonot yöunet, ja kilpailun ajankohtakin oli tänään tosi myöhäinen. Tänään oli monella urheilijalla ongelmia jonkin verran aseiden kanssa, pakkassää on aina ongelmallinen. Hiihtokaan ei kulkenut ihan parhaalla mahdollisella tavalla ja oli aika vaikeaa tänään. Sisulla mentiin loppuun asti, ja sain jopa kiristettyä vauhtia viimeisellä kierroksella, jotta voitto irtosi. Tiukka kamppailu cupin voitosta odotettavissa Vuokatissa”, Järvelä sanoi.

Kilpailut Cablessa jatkuvat vielä myöhään maanantai-iltana Suomen aikaa, jolloin Järvelällä on ohjelmassa vapaa vitonen ja Ilkka Tuomistolla miesten vastaavassa luokassa vapaan kymppi. Yhdysvaltain kiertue jatkaa sen jälkeen Minnesotaan.

Tulokset:

Cable, Wisconsin, USA:
Vammaisampumahiihdon maailmancup:
Liikuntavammaiset pystyhiihtäjät, naiset 10 km: 1) Maija Järvelä Suomi 40.54 (0+1+0+0), 2) Momoko Dekijima Japani 41.20,6 (0+0+0+0), 3) Katarzyna Rogowiec Puola 42.43,4 (3+1+0+3).

Yhdysvaltain kiertueen jäljellä olevat kilpailut:
Maanantai, 30.1.: Maastohiihto, naiset 5 km ja miehet 10km (v)
Minneapolis, Minnesota:
Keskiviikko, 1.2.: Maastohiihto, sprintit (p)
Torstai, 2.2.: Maastohiihto, naiset 15 ja miehet 20 km (v)