Uutisen päiväys

13.12.2012← Takaisin

Järvelä neljäs vapaan vitosella

Maija Järvelän neljäs sija oli suomalaisten parasta antia vapaan keskimatkoilla vammaishiihdon ja –ampumahiihdon maailmancupissa Vuokatissa. Järvelä hävisi liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa vapaan vitosella 58,7 sekuntia voiton vieneelle Ukrainan Oleksandra Kononovalle.

”Paljon parempaa kuin avauksessa tiistaina. Nyt pystyi jo ’lyömään’, ja uskalsi myös. Ainoa vaan, että jalat menivät jäähän ja hapoille toisella kierroksella, oli hankala hiihtää. Toinen kierros oli sitten tosi tuskainen. Kyllä tämä tästä, kun saan jalatkin toimimaan. Rentoutuu tämä touhu”, Järvelä sanoi.
Samassa luokassa miesten vapaan kympillä Ilkka Tuomisto oli kahdeksas ja Lasse Kankkunen 20:s.
”Ihan kohtuuhyvä, mutta jalat eivät ihan toimineet. Sääret olivat jostain syystä aika tukossa, joten ihan täysin hyvää hiihtoa en saanut aikaiseksi. Ei huono, mutta ei mikään hyväkään. Vapaa on kuitenkin mennyt viime vuodesta pikkuhiljaa eteenpäin, se on hyvä asia”, paremmin perinteisellä viihtyvä Tuomisto sanoi.
Kankkunen hiihti torstaina vasta uransa kolmannen maailmancupin kilpailun.
”Oli kuin olisi rautakangen niellyt. En saanut (itsestäni) irti sitäkään vähään mitä perinteisellä (tiistaina)”, Kankkunen sanoi.
Näkövammaisten kympillä Rudolf Klemetti oli oppaansa Timo Salmisen kanssa 16:s.

Tulokset:

Vuokatti:
Vammaishiihdon maailmancup, vapaan keskimatkat:

Liikuntavammaiset pystyhiihtäjät:
Naiset, 5 km: 1) Oleksandra Kononova Ukraina 14.18,2, 2) Julia Batenkova Ukraina -2,3, 3) Anna Milenina Venäjä -26,5, 4) Maija Järvelä Suomi -58,7.
Miehet, 10 km: 1) Rushan Minnegulov Venäjä 24.13,4, 2) Vladimir Kononov Venäjä -1,2, 3) Vladislav Lekomtcev Venäjä -22,1,…8) Ilkka Tuomisto Suomi -2.11,5,…20) Lasse Kankkunen Suomi -4.18,3.
Näkövammaiset miehet, 10 km: 1) Nikolai Poluhin Venäjä 24.28,1, 2) Stanislav Chokalev Venäjä -1,9, 3) Vasili Shaptsiaboi Valko-Venäjä -28,4,…16) Rudolf Klemetti (opas Timo Salminen) Suomi -5.58,5.
Maailmancupin kilpailut jatkuvat Vuokatissa lauantaina, jolloin kilpaillaan ampumahiihdossa.