Uutisen päiväys

25.2.2013← Takaisin

Järvelä ja Tuomisto kuudenneksi MM-sprintissä

Maija Järvelä ja Ilkka Tuomisto sijoittuivat kuudenneksi vammaishiihdon MM-kilpailut avanneissa perinteisen hiihtotavan sprinteissä Ruotsin Sollefteåssa. Naisten sprintin voitti Ruotsin Helene Ripa, miesten sprintin Venäjän Vladislav Lekomtcev.

Järvelän valmistautuminen kilpailuun meni pieleen, sillä edellisiltana iskenyt vatsapöpö tyhjensi hiihtäjän aika lailla. Jo karsinnassa hän kaatui kerran, mutta selvisi jatkoon.

”Aika-ajo oli ihan vetelää menoa. Välierässä vähän jo oli yritystä, mutta hirveen vetelää ja voimatonta menoa silti. Finaalissa alku lähti hyvin liikkeelle, mutta laskussa oli sitten kunnon tilanne päällä kurvissa ja minäkin menin nokilleni oikein kunnolla. Sen laskun jälkeen vielä toisen kerran, kun joku hiihti suksien päältä. Siinä se sitten olikin. Ei oikein yritystä enää löytynyt loppumatkalla. Tästä suunta on vaan ylöspäin”, Järvelä sanoi.

Tuomisto koki välierän ja finaalin olleen maanantaina aika vaikeita.

”Tunsin välierässä, että en ole tänään riittävän vahva, ja yritin hallita ja päästä vain mahdollisimman helpolla. Onnistuin siinä, mutta finaalissa paukut eivät kuitenkaan riittäneet. Jalat olivat tänään aika hapoilla. Pettymys tämä hiihto oli. Suksi oli kuitenkin hyvä, mutta latu meni nuljuksi, ja se haittasi rentoa hiihtoa”, Tuomisto sanoi.

Suomalaisten kilpailut jatkuvat keskiviikkona, jolloin ohjelmassa on Tuomistolla 20 ja Järvelällä 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

Lisätietoja ja tulokset: http://www.paralympic.org/Events/Solleftea2013