7.3.2008← Takaisin

Jannet jatkoivat mäkihypyn Nordic Tournamentissa hienoja suorituksia

Janne Happonen oli kolmas Lillehammerissa ja jatkaa Nordic Tournamentin johdossa. Janne Ahonen sijoittui kilpailussa neljänneksi.

Mäkihypyn maailmancup jatkui Norjan Lillehammerin HS 138-mäessä Nordic Tournamentin kolmannella osakilpailulla. Janne Happonen nousi toisen kierroksen ja samalla kilpailun pisimmällä 135 metrin hypyllään Lillehammerin kilpailussa kolmanneksi. Kilpailun voitti Itävallan Gregor Schlierenzauer.

Lillehammerin kilpailua väritti voimakkaasti vaihdelleet tuuliolot. Suomen joukkueen valmentaja Janne Väätäinen totesi päivän kilpailussa olleen onnekkaita ja epäonnekkaita hyppääjiä, mutta kilpailun voitti ehdottomasti päivän kilpailussa vahvimmat suoritukset tehnyt Schlierenzauer.

- Tuuliolot vaihtelivat aika paljon. Tänään tarvittiin menestykseen myös hyvää onnea. Aika monelle kävi niin, että jolla oli onnea ensimmäisellä kierroksella, oli epäonnea toisella, ja päinvastoin. Toisaalta Schlierenzauer oli ehdottomasti päivän paras hyppääjä, summasi Väätäinen kilpailun jälkeen.

Nordic Tournamentin sininen johtajan liivi yllään jatkava Happonen oli luonnollisesti iloinen menestyksestään ja erityisesti toisen kierroksen hypystään.

- Hyppy on kohdallaan ja kyllä mukana oli myös vähän tuuria. Kaikki osui kohdalleen.

Jannet jatkavat Lillehammerin jälkeen edelleen Nordic Tournamentin kärjessä, Happonen heistä ensimmäisenä 634.2 pisteellä. Viimeinen neljäs osakilpailu käydään sunnuntaina 9.3. Oslon Holmenkollenilla. Sääennuste ei lupaa helppoa keliä viimeiseenkään osakilpailuun.

- Aika raju ennuste, mutta ei se minua haittaa, totesi itsevarma Happonen Holmenkollenin ennakkotiedoista.