Uutisen päiväys

28.4.2008← Takaisin

Janne Väätäisestä ja Kimmo Savolaisesta päävalmentajat

Suomen Hiihtoliiton mäkihypyn ja yhdistetyn valiokunta valitsi tämänaamuisessa puhelinkokouksessaan mäkihypyn uudeksi päävalmentajaksi Janne Väätäisen, 33, ja yhdistetyn uudeksi päävalmentajaksi Kimmo Savolaisen, 33.

”Päävalmentajien valintaprosessi oli mielenkiintoinen, joskin aika työläs prosessi. Meillä oli monta erinomaista ehdokasta, joista valitsimme parhaat. Molempien sopimuskausi on kaksi vuotta. Joukkueiden kakkosvalmentajien valintaan uudet päävalmentajat tulevat mukaan ja päätöksiä tehdään loppukevään aikana, ” kertoo mäkihypyn ja yhdistetyn lajijohtaja Janne Marvaila. ”Olemme tyytyväisiä, että uudet päävalmentajat ovat nuoria ja valmiita ottamaan uusia askeleita urallaan. Molemmilla kuitenkin on jo runsaasti kokemusta maajoukkueesta ja maailmancuptoiminnasta sekä myös seuravalmentajan tehtävistä. Uudet päävalmentajat tulevat olemaan tiiviissä yhteistyössä myös kentällä toimivien valmentajien kanssa,” kertoo mäkihypyn ja yhdistetyn valiokunnan puheenjohtaja Ilkka Tiilikainen.

Janne Väätäiselle siirtyminen päävalmentajaksi oli luonteva askel eteenpäin. ”Jos haluaa tehdä valmentajan työtä, on jatkuvasti haettava toiminnalleen lisähaasteita. Olisin joka tapauksessa etsinyt itselleni oman joukkueen tulevalle kaudelle. Nyt tilaisuuden tarjoaa Suomen joukkue. Tavoitteena on tehdä maajoukkueesta ryhmä, joka voi oikeasti haastaa tällä hetkellä ylivoimaisen Itävallan. Uskon, että meillä on siihen mahdollisuudet. Meillä on nuoria, jo menestyksen makuun päässeitä urheilijoita ja lisäksi lupaavia uusia nuoria. Työtä pitää tehdä paljon, mutta olen valmis lähtemään projektiin,” Väätäinen sanoo. ”Meidän on edettävänä tiiviinä ryhmänä, johon haluan ottaa entistä enemmän mukaan myös hyppääjien henkilökohtaiset valmentajat,” hän jatkaa.

Yhdistetyn päävalmentajaksi siirtyvä Kimmo Savolainen haluaa päästä kehittämään yhdistetyn nuorta maajoukkuetta. ”Meillä on joukkueessa hyvät urheilijat ja haluan olla johtamassa projektia, jolla sen menestystä tehdään. Kaikki mahdollinen tietotaito on otettava käyttöön ja maajoukkueen iloinen ilme on palautettava”, Savolainen sanoo. ”Joukkueella on takana hyviä saavutuksia ja viime kaudellakin mentiin eteenpäin, vaikka se ei tuloksissa näkynytkään. Kehitettäviä osa-alueita kuitenkin on. Suurin haaste meille on tason laajentaminen ja uusien nuorten saaminen mukaan yhdistettyyn.”

Mäkihypyn A-maajoukkueen päävalmentaja

Janne Henrik Väätäinen
s. 6.3.1975 Kuopio
koulutus: ammattivalmentaja

Ura valmentajana:
Suomen Hiihtoliitossa
Mäkihypyn B-maajoukkueen valmentaja 2002-2004
Mäkihypyn A-maajoukkueen kolmas valmentaja 2004-2006
Mäkihypyn A-maajoukkueen kakkosvalmentaja 2006-2008

Muut valmentajatehtävät:
Puijon Hiihtoseuran päävalmentaja 2002-2004
Pohjois-Savon ammattioppilaitoksen ja urheilulukion 2002-2004
Kuopion klassillisen urheilulukion valmentaja 2002-2004
Henkilökohtaiset valmennettavat: Janne Happonen
Oma aktiiviura:
Mäkihypyn nuorten MM-kulta joukkueessa 1992, nuorten MM-joukkuehopea 1991
Olympiakisat 1994, mäkihypyn joukkuekilpailu 5:s, normaalimäki
Valmennusryhmissä vuoteen 1997 - hyppyura kesti vuoteen 2001.

Yhdistetyn A-maajoukkueen päävalmentaja

Kimmo Savolainen
s. 2.8.1974 Siilinjärvi
koulutus: liikuntaneuvojaopiskelija

Ura valmentajana:
Suomen Hiihtoliitossa
- yhdistetyn nuorten kykyjen ryhmän valmentaja 2003-04
- yhdistetyn B-maajoukkueen valmentaja 2004-2006
- yhdistetyn A-maajoukkueen kakkosvalmentaja 2006-2008
Sotkamon urheilulukion valmentaja 2003-2004
Puijon Hiihtoseuran päävalmentaja 2004-2006
Henkilökohtaiset valmennettavat: Anssi Koivuranta, Janne Ryynänen

Oma aktiiviura:
Mäkihyppymaajoukkueessa vuoteen 1998
Olympiakisat Nagano 1998
Lentomäen MM-kisat 1996, 1998
Yksi maailmancupin voitto 1996 (Kuopio)
SM-mitaleja 12