Uutisen päiväys

4.2.2009← Takaisin

Janne Ryynänen otti yhdistetyn Suomen-mestaruuden Lahdessa

Ounasvaaran Hiihtoseuran Janne Ryynänen on vuoden 2009 yhdistetyn Suomen-mestari. Toiseksi sijoittui Lieksan Hiihtoseuran Jaakko Tallus ja kolmanneksi Jyväskylän Hiihtoseuran Ville Tuppurainen. Maailmancupia johtava Kuusamon Erä-Veikkojen Anssi Koivuranta voitti mäkiosuuden, mutta ei lähtenyt hiihto-osuudelle.

Suomen-mestaruus oli Janne Ryynäselle ensimmäinen. Tyytyväisenä hän sen otti vastaan, vaikka olisi toivonut, että Anssi Koivurantakin olisi ollut hiihdossa mukana.

- Olisi siinä saatu tasokkuutta kilpailuun, Ryynänen totesi, mutta sanoi myös ymmärtävänsä Koivurannan ratkaisun, kun tämän ohjelma maailmancupin johtajana on tiukka.

Omaa mäkiosuuttaan Ryynänen luonnehti normaaliksi. Hän oli mäen toinen Anssi Koivurannan jälkeen. Koivurannan hyppy kantoi 123 metriä ja Ryynäsen 119 metriä.

- Pieniä ongelmia oli ajoituksessa. Tekniikka kuitenkin toimi niin hyvin, että se sallii pienet virheet ponnistuksensa. Hiihtoon lähtiessä asetelmat olivat sellaiset, että sai rauhassa aloittaa, eikä tarvinnut aivan kaikkea pistää peliin, Ryynänen kertoi.

Hopealle sijoittunut Jaakko Tallus oli kilpailun jälkeen synkällä mielellä vaikka mitali kaulassa keikkuikin. Hän ei ollut tyytyväinen, ei hyppyynsä, eikä hiihto-osuuteen.

- Tosi luokatonta. Mäki meni tosi huonosti siihen verrattuna mitä odotin, Tallus sanoi. Hän sijoittui 110 metrin hypyllään osuuden kolmanneksi, 1.14 Koivurannan perässä.

- Hiihtokin tuntui nihkeältä. Paljon jäi suorituksiin parannettavaa, Tallus manasi.

Ville Tuppuraiselle pronssimitali oli ensimmäinen henkilökohtainen yleisen sarjan SM-mitali. Sillä hän tavoittelee paikkaa Suomen Liberecin joukkueessa, johon jo aikaisemmin on nimetty Koivuranta, Ryynänen, Tallus ja Lauri Asikainen. Päätökset joukkueen täydennyksestä tehdään meneillään olevien nuorten MM-kisojen jälkeen.

- Mielessä ne kisat ovat. Saa nyt nähdä miten päättävät. On se pettymys jos en pääse. Kun tavoite on huipulla, olisi hyvä päästä saamaan kokemusta, Tuppurainen sanoi. Omaan suoritukseensa hän oli suhteellisen tyytyväinen.

- Mäki ei ollut ihan sitä mitä odotin. Tekniikka hajosi kisahypyssä, koekierros oli parempi. Tekniikassani pienet virheet näkyvät heti pituudessa. Väliin tulee hyviä hyppyjä, se vaihtelee. Tuppurainen oli 107 metriä kantaneella hypyllään mäkiosuuden viides, 1,36 kärjen jäljessä.

- Hiihtämiseni oli parempaa kuin aikaisemmin tänä talvena, Tuppurainen totesi.

MM-kisoihin jo valitut Ryynänen ja Tallus harjoittelevat SM-kisojen jälkeen viikon verran kotona. Sen jälkeen ohjelmassa on Klingenhalin maailmancup, josta joukkue suuntaa suoraan Libereciin.

Tulokset: http://www.lahdenhiihtoseura.fi/