Uutisen päiväys

7.7.2008← Takaisin

Janne Happonen siirtynyt toipumaan kotimaisemiin

    Janne Happonen loukkaantui reilu viikko sitten mäkimaajoukkueen ollessa leirillä Saksan Klingenthalissa. Happonen kaatui pitkälle kantaneessa hypyssä, ja hänen reisiluunsa meni poikki. Happonen matkasi Klingenthalista kotiin Kuopioon lauantaina.

    Suomen mäkimaajoukkueen ykköshyppääjäkaartiin kuuluva Janne Happonen kaatui reilu viikko sitten sunnuntaina Klingenthalissa mäkiharjoituksissa, niin että hänen reisiluunsa meni poikki. Jalka operoitiin paikallisessa sairaalassa. Happonen matkusti Klingenthalista lauantaina kotiin Kuopioon, lentäen ensin Helsinkiin ja sieltä ambulanssikuljetuksella Kuopion sairaalaan lisätutkimuksiin.

    Happosen polveen tuli kaatumisessa noin 8 cm kokoinen avohaava ja haluttiin varmistaa vielä Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, että jännevaurioita ei ole tullut. Janne Happonen kertoi tyytyväisenä, että polvesta ei löytynyt jännevikoja, ja odottelevansa nyt vain haavan paranemista, niin pääsee aloittamaan kuntoutusta. Loukkaantuminen harmittaa tietenkin Happosta vielä, mutta sisukas asenne on kyllä heti näkyvissä.
    - Ottaa pattiin tietenkin vielä, ei mahda mitään. Kun tästä toipuu, niin ei kyllä voi valittaa enää mistään, toteaa Happonen.

    Happosen jalassa ei ole kipsiä, eikä edes laastareita. Nykytekniikalla on vältytty avoleikkaukselta. Operaatiossa jalkaan on tehty kolme reikää ja jalan oikeaan asentoon luuduttamaan on luuytimeen laitettu naula.
    - Naula poistetaan jalastani puolentoista vuoden kuluttua, tällä viikolla poistatan jalasta niitit ja sitten odotetaan, että polven päällä olevan haava paranee kunnolla, kertaa Happonen tilanteen etenemistä.