Uutisen päiväys

25.9.2008← Takaisin

Janne Happonen sai heittää kyynärkepin menemään

Mäkihyppääjä Janne Happoselle viime tiistai oli ilon päivä. Hän sai lääkäriltä luvan luopua kyynärkepistä, jota hän oli joutunut käyttämään loukkaannuttuaan kesäkuun lopulla Klingenthalissa.

Tuolloin hyvään hyppyvireeseen päässyt puijolainen kaatui pahasti ja seurauksena oli reisiluun murtuma, polvessa nivelsiteessä repeämä ja haava vielä päälle. Haaveet Suomen maajoukkueen tulevan kauden ykköshyppääjän manttelista menivät sen tien.

”Polven vammat paranivat nopeasti ja reisiluukin on luutunut yllättävän nopeasti. Tiistaina se kuvattiin ja kaikki oli hyvällä mallilla. Kepin sai heittää pois ja nyt harjoitellaan kävelemistä. Se sujuu koko ajan paremmin, ensin vähän aristeli ja oli liian varovainen,” Happonen kertoi ja sanoi toipumisajan menneen yllättävän nopeasti vaikka aika alussa kuluikin tuskastuttavan hitaasti. ”Alussa piti keksiä vaikka mitä tekemistä, kaikki mahdolliset elokuvat tuli katsottua. Sitten kun pääsi harjoittelemaan, aikakin kului nopeammin. Mäelläkin tuli käytyä poikia tapaamassa,” Happonen kertoi ja sanoi olleensa kannustamassa joukkuetovereitaan viime lauantaina kun he ottivat PHS:lle niukan voiton joukkuemäen SM-kilpailussa.

Mitään uutta ei Janne Happosen harjoitteluun ole odotettavissa lähitulevaisuudessakaan. ”Nyt tehdään samoja harjoitteita edelleen, mutta kovemmalla rasituksella. Salille ja kuntopyörää polkemaan. Vesijuoksu on hyvää kun siinä ei pysty tekemään ylilyöntejä,” Happonen kertoo, eikä vielä haaveilekaan mäkeen pääsemisestä. ”Ihan hyvällä mallilla nyt ollaan,” loukkaantumisensa kanssa sinuksi päässyt nuorukainen toteaa.