Uutisen päiväys

3.3.2008← Takaisin

Janne Happonen otti mieluisan voiton kotimäessään

Janne Happonen liiteli omille metrilukemille Kuopion maanantai-illassa. Kotimäessä saavutettu maailmancupin voitto oli mieluinen Happoselle. Kilpailu avasi Nordic Tournamentin ja jatkuu jo heti tiistaina Puijolla.

Janne Happonen voitti Kuopion Puijolla hypätyn Nordic Tournamentin ensimmäisen osakilpailun maanantai-iltana. Olosuhteet olivat jälleen mäkikilpailun haasteena. Ensimmäinen kilpailukierros keskeytettiin viime metreillä tuuliolojen muututtua ja käynnistettiin uudestaan. Kilpailu käytiin lopulta yhden kierroksen kilpailuna. Kuopiolainen Janne Happonen voitti maailmancupin ensimmäisen kerran kotimäessään Puijolla. Happosen voittohyppy kantoi 134,5 metriä.

Janne Happonen on tyytyväinen voittoonsa kotikaupungissa ja tähän kilpailukauteen. Happonen lähtee taistelemaan Nordic Tournamentin kokonaisvoitosta.

- On kyllä hienoa voittaa täällä. Ensimmäinen voittoni Kuopiossa. Hyppy kantoi lopussa hienosti, ja pystyin tekemään loppuun vielä telemarkit. Tämä on kaikkien aikojen paras kauteni, ja tämä oli hyvä avaus Nordic Tournamentille. Huomenna toinen kilpailu Kuopiossa, Lillehammerin mäessä en onnistunut viime vuonna, mutta Holmenkollenin mäestä pidän, se on erilainen, summasi Happonen päivän kilpailu suorituksiaan ja tulevia kilpailua pohjoismaisella kiertueella.

Suomen Hiihtoliitto nimesi joukkueen tiistain kilpailuun Kuopioon
Suomen joukkueessa Puijon HS 127-mäessä hyppäävät seuraavat mäkikotkat tiistaina 4. maaliskuuta: Janne Ahonen, Janne Happonen, Matti Hautamäki, Tami Kiuru ja Jussi Hautamäki.

Tuloskooste

Mäkihypyn maailmancup 2007-2008, Nordic Tournament 1/4
3.3.2008 Kuopio, HS 127(kilpailu siirretty Lahdesta sunnuntailta 2.3.)

1. Janne Happonen 142.6
2. Gregor Schlierenzauer 137.6
3. Anders Jacobsen NOR 136.6
9. Janne Ahonen 130.4
25. Matti Hautamäki 112.7
39. Jussi Hautamäki 96.2
44. Tami Kiuru 84.4

Tulokset
www.fis-ski.com

Nordic Tournament 2008 seuraavat osakilpailut:
4.3. Kuopio
7.3. Lillehammer
9.3. Oslo