Uutisen päiväys

29.3.2008← Takaisin

Janne Ahosen ympyrä sulkeutui Rukalla

Janne Ahonen lopetti uransa Suomen-mestaruuteen Rukalla. Samalla tavalla hän sen myös aloitti, ottamalla vastaavalla tavalla mestaruuden tasan 15 vuotta sitten.

Janne Ahosen kilpailu-uran viimeistä edellinen virallinen tilaisuus oli Rukalla lauantaina pidetty suurmäen SM-kisojen lehdistötilaisuus. Ura päättyy kilpailun palkintojenjakoon Rukan aukiolla samana iltana.

SM-kisojen arvon sai Rukalla perjantai iltana hypätty kansallinen kilpailu. Lauantaina HS143 mäestä ei kovan tuulen vuoksi päästy hyppäämään.

"Ensimmäisen Suomen-mestaruuteni sain täällä Rukalla aivan samalla tavalla. Varakilpailu sai silloinkin SM-arvon. Silloin olin itse tasan puolta nuorempi kuin nyt," Janne Ahonen muisteli.

Uran päättymisen jälkeisten todellisten tunnelmien Ahonen arveli selviävän vasta sitten kun uusi kausi alkaa: "Tässä keväällä ja kesälläkin kaikki varmaan vielä on samantapaista kuin aikaisemminkin, treeneihin tosin ei tarvitse mennä. Luulen, että tilanne valkenee vasta sitten kun alkaa seuraava kausi ja itse kotisohvalta katselen poikien tekemisiä."

Janne Ahonen uskoo, että "ykkösmäkikotkan" paikasta - jos sellaisesta yleensä voidaan puhua - tulee Suomen joukkueessa kova ja hyvä kilpailu.

SM-kisassa hopeaa ottanut Janne Happonen on saanut monelta taholta kannattavakseen Ahosen mantteliperijän tittelin ja Rukan suurmäen kilpailussakin hän pisti Ahosen hyppäämään tosissaan. "Ei se mestaruus eilen helpolla tullut," Ahonen kommentoi.

Myös Jannen Happonen uskoo joukkueen etenevän laajalla rintamalla. Itse hän ei ole vielä miettinyt ensi kauden tavoitteita. "Ne sumplitaan sitten kesän aikana. Nyt on loman aika ja aika ladata akkuja. Mihinkään ei tee mieli lähteä - kotona vain hengaillaan." Janne Ahosen poistumiseen maajoukkueen vahvuudesta Happonen sanoo: "Kova mies lopettaa. Hyviä vuosia olisi vielä ollut jäljelläkin."

SM-pronssimies Matti Hautamäki ei suoralta kädeltä osaa arvioida, miltä Ahosen poisjäänti tulee tuntumaan. "Pitkään tässä on samoissa ympyröissä kuljettu. Vaikea se on tajuta, että ensi kaudella se ei enää pyöri siellä mukana - ei ainakaan hyppäämässä," Hautamäki myhäilee. Omaa hyppäämistään Rukalla hän kuvasi "lasketteluksi". "Eilen siellä oli kaksi hyppääjää ja muut laskettelivat," Hautamäki sanoi ja jatkoi: "Toista tällaista talvea ei kyllä meikäläisen pää kestä."

Tulokset: www.rukasm2008.fi