Uutisen päiväys

22.10.2003← Takaisin

Janne Ahonen suunnitteli Nordic Tournamentille logon

Mäkihyppääjien maailman kärkikaartiin kuuluva Janne Ahonen, 26, tunnetaan myös hyvänä piirtäjänä. Nyt Ahosen kynän jälki leviää myös maailmalle. Hän piirtänyt uuden logon Nordic Tournamentille, pohjoismaisten mäkikilpailujen sarjalle, joka hypätään Suomessa Lahdessa ja Kuopiossa ja Norjassa Lillehammerissa ja Oslossa.

Janne Ahonen on koko ikänsä piirtänyt.
- Lapsena olin tosi innokas, nyt piirrän enää satunnaisesti ja tarpeen vaatiessa, sanoo Janne Ahonen.

Ahonen on kokeillut eri tekniikoita, öljyväreilläkin hän on maalannut. Kodin seinälle työn tulokset eivät kuitenkaan ole vielä päässeet - Mico-pojan huonetta lukuun ottamatta.

Mäkihyppyyn liittyviä kuvia Ahonen on aikaisemmin piirtänyt mm. juniorihyppääjien oppaaseen ja tänä vuonna hän on tehnyt logon myös Suomen Veteraanimäkihyppääjille.

Moottoripyörien koristukseen käytettävien kuvateippien suunnittelu on myös Ahosen alaa. Itse toteutettuja ovat omankin pyörän somistukset. Mäkihyppääjää Ahosen pyörästä ei löydy.
- Ei sitä kaikkeen kannata sotkea, mies tuumii.

Piirtämisessään Ahonen käyttää perinteisiä menetelmiä, tietokoneella tekemistä hän ei ole vielä harrastanut, paitsi oman kodin piirustuksia tehtäessä.
- Talon piirustukset tein tietokoneella puhtaaksi, kun ensin olin piirtänyt ne käsin, Ahonen kertoo.

Luottavaisena uuteen kauteen

Viime kaudella mm. Keski-Euroopan mäkiviikon voittanut Janne Ahonen lähtee luottavaisena uuteen kauteen.
- Viimeiset kesähypyt alkavat olla käsillä ja on aika odotella lumia. Hypyt ovat sujuneet mukavasti, joten odotan kauden alkua hyvillä mielin.

Nordic Tournament 2004

7.3.2004    Lahti FIN  K116
10.3.2004  Kuopio FIN  K120
12.3.2004  Lillehammer NOR  K120
14.3.2004  Oslo NOR  K115