Uutisen päiväys

29.12.2005← Takaisin

Janne Ahonen mäkiviikon kärkeen

Keski-Euroopan mäkiviikon avauskilpailun voitto meni tuttuun osoitteeseen, kun Janne Ahonen oli viime vuoden tapaan paras Saksan Oberstdorfissa. Voitto oli Ahoselle Oberstdorfissa kolmas perättäinen, koska Ahonen voitti samassa mäessä myös maailmanmestaruuden helmikuussa.

54. Keski-Euroopan mäkiviikko avattiin perinteiseen tapaan Saksan
Oberstdorfissa. Suurilukuisen saksalaisyleisön fanaattisesta huudosta
huolimatta voiton vei viime vuoden tapaan Suomen Janne Ahonen. Ahosen hypyt kantoivat 130,5 ja 130 metriä ja pisteitä hän keräsi 270,9. Toisella kierroksella Ahonen oli viimeisenä tornissa ensimmäisen kierroksen voittaneena. Saksalaisselostajan lietsoma jännitys mäkimontussa oli Ahosen viimeisen hypyn jälkeen piinaava. Johtoa piti komean hypyn leiskauttanut Norjan Roar Ljökelsöy, joka kuitenkin jäi Ahosesta 128,5 ja 132 metrin hypyillään 2,5 pistettä. Kolmannen sijan vei Tshekin Jakub Janda, joka jäi Ahosesta 8,3 pistettä.
 - Täydellinen aloitus mäkiviikolle, tästä on huomattavasti helpompi jatkaa eteenpäin, sanoi Ahonen. - Eilen kaikki ei ollut todellakaan kohdallaan karsinnoissa, joten voitto helpotti todellakin.  

Myös Matti Hautamäki on löytämässä hyppyvirettään. Kuopiolainen täydensi ensimmäisen kierroksen jälkeen Suomen kaksoisjohtoa heti Ahosen perässä.
Hautamäki ei kuitenkaan kyennyt toisella kierroksella yhtä upeaan suoritukseen kuin ensimmäisellä. Puijolaisen hypyt kantoivat 129,5 ja 125,5 metriä ja hän oli viides.  Maailmancupin kokonaispisteissä Hautamäki nousi takaisin 15 parhaan listalle, jolloin pääsy seuraavaan osakilpailuun on taattu.

Ahosen ja Hautamäen jälkeen seuraavaksi paras suomalainen oli 18:nneksi hypännyt Joonas Ikonen. Myös Janne Happonen kartutti maailmancupin pistetiliään sijoittuen 26:nneksi. Muista suomalaisista Tami Kiuru oli 34:s, Harri Olli 40:s ja Risto Jussilainen 43:s.

Maailmancupin kokonaiskilpailun johdossa ennen toisena olevaa Janne Ahosta jatkaa Jakub Janda. Eroa miesten välillä on 77 pistettä. Puolestaan mäkiviikon voiton ratkaisevissa kokonaispisteissä tilanne on avauskilpailun tulosten mukainen. Turnee jatkuu tuttuun tapaan uudenvuodenpäivänä Garmisch-Partenkirchenissa. Karsinta hypätään uudenvuodenaattona.

Katariina Karjalainen

Tulokset: www.fis-ski.com