Uutisen päiväys

20.11.2013← Takaisin

Janne Ahonen maailmancupkauteen Iso-Syötteen tukemana

  • Jorma Terentjeff ja Janne Ahonen. Kuva: Ville Kantee

Janne Ahonen valmistautuu viikonloppuna Saksan Klingenthalista alkavaan maailmancupkauteen erittäin rauhallisena. Reilu viikko sitten tehdyt fysiikkatestit osoittivat kokeneen 36-vuotiaan olevan hyvässä iskussa, mutta myös kumppanisopimusten tilanne on yksilöurheilijalla hyvä. Joukkueen uudeksi kumppaniksi tullut Iso-Syöte julkisti tänään myös henkilökohtaisen sopimuksen Ahosen kanssa.

Ahosen sloganiksi valittu ”Ikä on vain numero” avautui näin.

”No, peilistä tuijottaa vähän vanhempi mies. Ensiksi pelkäsin, etten enää palautuisi harjoituksista entiseen malliin. Olen kuitenkin pyrkinyt tekemään monia asioita paremmin kuin aikaisemmin. Ehkä on vanhennutu ja viistastuttu”, Ahonen mietti.

Janne Ahosen henkilökohtainen valmentaja Ari Saukko kuvaili valmennettavaansa.

”Tekeminen on nyt helpompaa, kyllä Janne on rauhoittunut kaveri. Ikä huomioon ottaen palautumiseen ja huoltotoimenpiteisiin on panostettu enemmän”, Saukko kertoi.

Vaikka viime viikonloppuna Rovaniemen Ensilumenkisoissa ei Ahosella hyppy kulkenut on suunta jokatapauksessa oikea. Testeissä mies ponnisti staattisessa hypyssä ennätyksen 70,9 senttiä.

”Aikaisemmin olen ollut alkukaudesta hyvässä hyppyvireessä. Nyt toivon pienen takkuilun kertovan siitä, että vire pysyy vuoden vaihteesta sinne kauden kohokohtaan helmikuulle saakka”, Ahonen käänsi Rovaniemen huonon tuloksen positiivisemmaksi.

Iso-Syötteen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff asetteli tavoitteita tulevaisuudelle ja avasi Jannen roolia koko joukkueen keulakuvana.

”Toivon, että saamme nostettua mäkihypyn takaisin kansallisurheiluksi, se kuuluu sinne. Kuten Nokia, on mäkihyppy osa kansallisidentiteettiämme. Ja koska kasvamassa on uusi mäkihyppysukupolvi, tarvitsee se esikuvakseen juuri sellaisen mäkihyppääjän kuin Janne Ahonen on”, puhui Terentjeff.