Uutisen päiväys

30.3.2007← Takaisin

Janez Slivnik naisten uusi päävalmentaja

Slovenialainen Janez Slivnik on nimitetty naisten alppihiihtojoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Kuluvaan kauteen saakka valmennusvastuussa ollut Michael Bont ilmoitti jo helmikuussa Åressa lasketuissa MM-kilpailuissa, että hän ei jatkossa enää ole käytettävissä päävalmentajan tehtäviin.

- Slivnik on meille erinomainen valinta naisten valmentajaksi kohti Vancouverin olympialaisia 2010. Sopimus Slivnikin kanssa on mallia 1+2.  Hän omaa hyvät kansainväliset suhteet sekä hän on osoittanut olevansa menestyvä valmentaja aiemmissa tehtävissään. Slivnik on ollut keväästä -06 ykkösvaihtoehtomme Bontin seuraajaksi. Hän sopii positiivisen luonteensa ja ammattitaitonsa vuoksi erinomaisesti meille, kommentoi valintaa lajijohtaja Janne Leskinen.

Kuluneen kauden Slivnik on toiminut naisten Eurooppa-cup joukkueen päävalmentajana. Slivnik jatkaa Michael Bontin vuonna 2003 aloittamaa menestyksekästä työtä naisten joukkueen peräsimessä. Slivnik haluaa säilyttää naistenjoukkueen hyvän ilmapiirin, mutta lupaa muutoksia joukkueen toimintaan.
- On kunnia päästä jatkamaan Michaelin (Bont) aloittamaa menestyksekästä työtä. Pyrin tuomaan valmennukseen ja kisatoimintaan jälleen jotain uutta, jotta urheilijoiden motivaatio ja ilo kovan työn tekemiseen jatkuu. Ensi kauden toimintamalleista keskustellaan kevään aikana urheilijoiden ja valmentajien kanssa, mutta jotain uutta tekemiseen kuitenkin taas tuodaan, kertoo tuore päävalmentaja Janez Slivnik.

Slivnik toimi kauteen 2006 asti Slovenian naistenjoukkueen päävalmentajana. Joukkueen laskijoihin kuului mm. Tina Maze, joka Slivnikin valmennuskaudella löi itsensä läpi maailmancupissa voittamalla viisi suurpujottelun maailmancuposakilpailua ja sijoittuen seitsemän kertaa kolmen parhaan joukkoon. 

Michael Bont on ilmoittanut jatkavansa yhteistyötä Tanja Poutiaisen kanssa. Bont jatkaa Poutiaisen henkilökohtaisena fysiikkavalmentajana. Hän ilmoitti Åressa siirtyvänsä päätoimisesti perheyrityksen palvelukseen.

Naisten uusi päävalmentaja Janez Slivnik on tavattavissa viikonloppuna Sallassa laskettavissa pujottelun SM-kilpailuissa.

Lisätietoja: Janne Leskinen 0400–300 930