4.8.2008← Takaisin

Jaakko Tallus jälleen Waskiyhdistetyn voittoon

Lieksan Vaskiviikon yhteydessä järjestettiin kahdeksannen kerran Waskiyhdistetty, jonka voiton Lieksan Hiihtoseuraa edustava Jaakko Tallus vei jo neljännen kerran.

Kisaan osallistui yhdistetyn A-maajaoukkue lukuun ottamatta Anssi Koivurantaa ja Janne Ryynästä, jotka olivat Saksan Hinterzartenissa yhdistetyn kesä-GP kiertueella. Jaakko Tallus suunnisti kiertueen toiseen kisaan Obertsdorfiin, mutta hänet nähtiin siis puolustamassa kotikaupungissaan Lieksassa viimevuotista voittoaan. Lisäksi Lieksassa kilpaili nuorten ryhmä, Viron maajoukkue valmentajansa Petter Kukkosen johdolla sekä valmennusryhmien ulkopuolisia urheilijoita.

Kilpailu aloitettiin Riihivaaran mäkikeskuksen K-55 mäestä, jossa Jaakko Tallus venytti kisan pisimmän hypyn 60 m ja pääsi näin lähtemään hiihto-osuudelle 45 sekuntia ennen Viron Kail Pihoa, joka sijoittui 56 metrin hypyllään mäkiosuuden toiseksi. Kuusamon Erä-Veikkojen Lauri Asikainen hyppäsi kolmanneksi 57 metrin hypyllä. Kisassa hypättiin uusien sääntöjen mukaisesti vain yksi kilpailuhyppy, jonka jälkeen hiihdettiin kuusi kierrosta Lieksan pääkadulla Pielisentiellä hiihtomatkan ollessa noin 11 kilometriä.

Hiihto-osuutta veti koko matkan ajan Jaakko Tallus, vaikka perässä hiihtävä yhdeksän miehen letka saavutti Jaakkoa uhkaavasti ja maalissa toiseksi tulleeseen Karl-August Tiirmaahan oli eroa vain kolme sekuntia. Lopputuloksissa seitsemän kärkimiestä hiihtikin maaliin kahdeksan sekunnin sisällä, joten kisa oli jännittävä aivan loppumetreille saakka. Kolmanneksi maaliin hiihti Sotkamon Jymyn Eetu Vähäsöyrinki, neljänneksi sijoittui Ville Kähkönen, viidenneksi kisan parhaalla hiihtoajalla Viron Kaarel Nurmsalu ja kuudenneksi Ounasvaaran Hiihtoseuran Joakim Lehto.