Uutisen päiväys

1.8.2008← Takaisin

Itävaltalaisille kolmoisvoitto Einsiedelnissä

    Itävaltalaiset veivät kolmoisvoiton Sveitsin Einsiedelnissä hypätyssä mäkihypyn kesä GP:n osakilpailussa. Suomalaiskotkien hypyt jäivät harjoituksissa ja karsinnassa nähdyistä esityksistä. GP jatkuu jo 3.8. Courchevelissä.

    Mäkihypyn Grand Prix jatkui Sveitsin Einsielnissä, HS 117-mäessä. Aiemmin iltapäivällä yhdistetyn kilpailuakin kiusannut tuuli ja sade häiritsi perjantai-iltana hypättyä mäkikilpailua. Kilpailussa hypättiin lopulta vain yksi kierros.

    Itävaltalaiset ottivat kilpailussa kolmoisvoiton Andreas Koflerin johdolla. Koflerin voittohyppy kantoi 118 metriä. Suomalaisten tulos jäi vaisuksi. Kalle Keituri oli suomalaisviisikon paras sijalla ollen 23. Keiturin hyppy kantoi 108.5 metriä.
    Suomen joukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen totesi kilpailun olleen haastava olosuhteiltaan, mutta hyvä kun saatiin kilpailu hypättyä.
    - Vettä tuli ja tuuleskeli, mutta oikeat miehet pärjäsivät. Täytyy olla tyytyväinen, että kilpailu hypättiin, totesi Väätäinen kursailemattomaan tyyliinsä.

    Suomalaiskotkien hypyt eivät olleet sillä tasolla mitä harjoituksissa ja karsinnassa on nähty.
    - Kallella on hyppäämisessä tapahtunut paljon positiivista Hinterzartenin jälkeen, mutta kilpailuhyppy ei ollut esimerkiksi eilisen karsinnan tasolla. Harri Ollilla on pieni virhe asennossa keulalla, asento litistyy liikaa ja ei saa sen vuoksi tehtyä ponnistusta täydellä teholla. Arttu Lappi onnistui koekierroksella, mutta taso vaihtelee vielä ja kilpailusuoritus jäi nyt heikommaksi. Sami Niemellä ja Ville Larinnolla on molemmilla pientä virhettä tekniikassa, summasi Väätäinen päivän suomalaissuorituksista.
    Mäkihypyn kesä GP jatkuu tiiviillä tahdilla – 3. elokuuta hypätään seuraava kilpailu Courchevelissä(FRA) ja 5. elokuuta Pragelatossa(ITA).
    - Tästä alkaa nyt tiivis neljä kilpailupäivää, aina joko karsinta tai kilpailu. Ei jää aikaa miettiä turhia, pitää keskittyä kilpailuun, toteaa Väätäinen GP:n jatkohaasteista.
    Tuloskooste
    Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2008
    1.8.2008 Einsiedeln SUI, HS 117
    1. Andreas Kofler AUT 139.4
    2. Gregor Schlierenzauer AUT 138.3
    3. Thomas Morgestern AUT 135.4
    23. Kalle Keituri 120.3
    26. Harri Olli 119.4
    37. Arttu Lappi 113.4
    40. Sami Niemi 113.3
    43. Ville Larinto 110.6
    Tulokset
    www.fis-ski.com