24.2.2010← Takaisin

Itävalta yhdistetyn joukkuekilpailun voittoon – Suomi 7.

Vancouver 2010-talvikisojen yhdistetyn joukkuekilpailu miteltiin Whistler Olympic Parkin areenalla tiistaina 23. helmikuuta. Kilpailun voitti Itävalta.

Suomen joukkue onnistui HS 140-mäessä hypätyssä kilpailun mäkiosuudessa hienosti ollen mäkiosuuden ykkönen. Janne Ryynänen hyppäsi 138,5 metrisen hypyn, Jaakko Tallus 129,5 ja Manninen 130,0 ja yhteen kauden parhaimmista kilpailuhypyistään venyttänyt Anssi Koivuranta 136 metriä. USA oli mäkiosuuden kakkonen ja lähti ladulle ainoastaan 2 sekuntia Janne Ryynäsen perässä. Kolmantena ladulle pääsi Itävalta, 36 sekuntia Suomen perässä. Suomen joukkueen hiihtosuksi ei kulkenut maailmancupissa nähtyä vauhtia ja ensimmäisellä hiihto-osuudella takaa-ajajat saivat kärjen kiinni ja toiselle osuudelle mentiin jo seitsemän maan letkassa. Toisen ryhmän hiihto-osuudella Suomen Jaakko Tallus jäi kärjen vauhdista 57 sekuntia tullen vaihtoon seitsemäntenä. Anssi Koivurannan hiihto-osuus ei sujunut Tallusta paremmin. Hannu Manninen hiihti ankkuriosuuden ja toi Suomen maaliin seitsemäntenä.

Joukkuekilpailun kultamitalikamppailu käytiin USA:n ja Itävallan kesken. Itävallan ankkurina hiihtänyt Mario Stecher ohitti USA:n Bill Demongin loppukirissä stadionilla ja lopulta Itävallan voittoon 5,2 sekuntia ennen USA:n joukkuetta. Pronssimitalin kilpailussa vei Saksa. Itävallan mestarijoukkueessa kilpailivat: Bernhard Gruber, David Kreiner, Felix Gottwald ja Mario Stecher.

Suomen yhdistetyn joukkueen päävalmentaja oli harmissaan ja ymmällään hiihto-osuuden vaikeuksista.
    - Vaikea tätä on käsittää, mutta jos nyt jotain hakee niin suksi ei pelannut Anssilla ja Hannulla kuin ensimmäiset 2 kilometriä, mutta ei sitä pelkkää suksea tässä voi syyttää. Janne hiihti hyvin, Jaakolle kisa oli vaikea ja hän oli tosi pettynyt kilpailun jälkeen, harmitteli Savolainen.
    - Voi vain ihmetellä miten kaksi mäen jälkeistä kärkisijaa muuttuu näin hiihto-osuudella. Tätä täytyy selvitellä nyt joukkueen kesken. Varmasti viimeisille osuuksille vaikutti myös kärkeen ollut ero, ei enää sytytä taistelemaan parhaimpaan vauhtiin, totesi Savolainen