Uutisen päiväys

6.2.2009← Takaisin

Itävalta vei nuorten MM-kisojen joukkuemäen - Suomen joukkue epäonnistui

    Itävallan ja Saksan joukkueet olivat selvästi ennen muita nuorten MM-joukkuemäessä Strbske Plesossa. Kolmanneksi sijoittui Puola. Suomen joukkue jäi yhdeksänneksi.

    Suomen joukkueen esitykset nuorten MM-kisojen joukkuemäessä jäivät odotettua vaisummiksi.

    - Tilannetta kuvaa se, että Sami Niemi kaatui 93,5 metriä kantaneen hyppynsä. Ville Larinto hyppäsi samaan tapaan kuin hän on täällä kilpailussa hypännyt, 91,5 m. Hän kyllä pystyy parempaan, mutta ei päässyt missään vaiheessa sinuiksi Strbske Pleson mäen kanssa. Mika Kauhasen hyppy kantoi 87,5 m ja Sami Heiskasen 82. Pisteitä kertyi 419,5 mikä tarkoitti yhdeksättä sijaa ja putoamista kilpailun toiselta kierrokselta, kertoi valmentaja Kari Pätäri.

    Nuorten maailmanmestaruuden otti Itävalta, jonka joukkue Michael Hayboeck, Florian Schabereiter, Lukas Müller ja Thomas Thurnbichler keräsi yhteensä 981,5 pistettä. Toiseksi tulleen Saksan pisteet olivat 987,5. Joukkueessa hyppäsivät Felix Schofl, Tobias Bonger, Danny Queck ja Pascal Bodmer. Puolan joukkue oli kolmas 937 pisteellä. Joukkueessa hyppäsivät Maciej Kot, Jakub Kot Grzegory Mietus ja Andrzej Zapotoczny.

    Tulokset: www.fis-ski.com