Uutisen päiväys

17.2.2012← Takaisin

Ingemarsdotter ja Kershaw sprinttien voittoihin Szklarska Porebassa – Strandvall neljäs

  Maastohiihdon Maailmancup jatkui tänään Puolassa Szklarska Porebassa vapaan hiihtotavan sprinteillä. Naisten sprintin vei Ruotsin Ida Ingemarsdotter, toiseksi Maiken Caspersen Falla ja kolmanneksi USA:n Kikkan Randall. Miesten sprintissä voittoon hiihti Kanadan Devon Kershaw, kakkoseksi Venäjän Nikolai Morilov ja kolmanneksi Norjan Ola Vigen Hattestad. Matias Strandvall parhaana suomalaisena tänään mukana miesten finaalissa, josta tuloksena hieno neljäs tila.

  Herrmann ja Glöersen aika-ajojen nopeimmat, suomalaisia sairastuvalla

  Aika-ajojen nopeimman ajan naisissa kirjasi Saksan Denise Herrmann, miehissä parasta vauhtia piti Norjan Anders Glöersen. Suomalaisnaisista aika-ajosta pudotuseriin tiensä selvittivät tänään Anne Kyllönen ja Krista Lähteenmäki. Kyllönen oli aika-ajojen kolmas ja Lähteenmäki 19:s. Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen ja Riikka Sarasoja-Lilja joutuivat jättämään päivän kisan flunssaisina väliin. Miehissä kolme suomalaismiestä, Anssi Pentsinen, Matias Strandvall ja Martti Jylhä selviytyivät pudotuseriin. Pentsinen oli aika-ajojen kolmas, Strandvall 19:s ja Jylhä 22:s. Ari Luusua oli aika-ajojen 40:s ja Kalle Lassila 58:s ja näin Luusua ja Lassila karsiutuivat jatkosta.

  Suomalaisnaiset karsiutuivat puolivälierissä – Ingemarsdotter voittajaksi

  Naisten puolivälierissä sekä Lähteenmäki että Kyllönen karsiutuivat jatkosta, Lähteenmäki oli eränsä neljäs ja Kyllönen viides. Puolivälierissä jatkosta putosivat myös maailmancupin johtokaksikko Marit Björgen ja Justyna Kowalczyk.

  Ensimmäisestä välierästä finaaliin selvisivät vain erän voittaja USA:n Kikkan Randalla ja kakkonen Ranskan Laure Barthelemy. Toisesta välierästä puolestaan finaaliin hiihtivät erän voittaja Norjan Astrid Jacobsen ja kakkonen Maiken Caspersen Falla, sekä aikavertailun kautta erän kolmonen ja nelonen, Venäjän Natalia Matvejeva ja Ruotsin Ida Ingemarsdotter.

  Finaalissa nähtiin pientä draamaa jo heti alkumetreillä, kun USA:n Kikkan Randall ja Venäjän Matvejeva kolaroivat ja kaatuivat. Randall sai ajettua vielä kärkiryhmän kiinni, Matveeva puolestaan joutui antamaan periksi kärkiryhmän vauhtiin. Loppusuoralle ensimmäisenä kaartoi Ruotsin Ida Ingemarsdotter, Randall kakkosena perässään Norjan Maiken Caspersen Falla. Ingemarsdotter vahvin loppuun asti ja Ruotsalainen päivän voittajaksi, Falla kakkoseksi ja Randall kolmanneksi..

  Strandvall finaaliin – tuloksena neljäs tila

  Miehissä Matias Strandvall ja Martti Jylhä hiihtivät samassa puolivälierässä, josta Strandvall erän voittajana jatkoon. Lähes koko erän johdossa ollut Jylhä jätettiin lopussa erän neljänneksi ja näin Jylhä karsiutui jatkosta. Anssi Pentsinen jäi viidenneksi omassa kovavauhtisessa erässään josta jatkoon välieriin selvisi neljä miestä, näin Strandvall ainoana suomalaisedustajana välieriin.

  Ensimmäisestä välierästä finaaliin selvisivät erän voittaja Venäjän Nikolai Morilov ja kakkonen, Norjan Ola Vigen Hattestad, sekä aikavertailun kautta erän kolmonen Norjan Anders Glöersen ja nelonen Ranskan Roddy Darragon.
  Matias Strandvall hiihti toisessa välierässä, jonka voittajaksi selviytyi Kanadan Devon Kershaw. Strandvall hienolla venytyksellä loppumetrillä ohi Ruotsin Teodor Pettersonin ja Strandvall mukaan finaaliin.

  Miesten finaalissa vahvin oli Kanadan Devon Kershaw, joka ohitti loppuvenytyksellä jo selkeässä johdossa olleen Venäjän Nikolai Morilovin. Morilov sortui alokasmaiseen virheeseen ja alkoi jo tuuletella voittoaan ennen maaliviivaa ja näin Kershaw pääsi kuittaamaan voiton venäläisen nenän alta. Kolmanneksi finaalissa kiri Norjan Ola Vigen Hattestad, Matias Strandvall jatkoi suomalaisittain niin tuttua neljänsien tilojen sarjaa, jääden harmittavasti vain vajaan sekunnin kymmenyksen palkintopallista.

  Matias Strandvall puhkui taistelutahtoa kilpailun jälkeen:
  - Ajattelin että tänään olisi ollut se podiumpaikka, sen verran hyvät pari viikkoa harjoituksellisesti ollut alla. Suurin huolenaihe tänään oli päästä jatkoon aika-ajoista, miehissä on aina sen verran tiukkaa aika-ajoissa että sekuntipeliksi menee. Taktiikka oli mietitty eriin valmiiksi ja erissä taktiikka toimikin loistavasti, loppukirinkin sain pitkästä aikaa kuntoon. Finaalista jäi harmittamaan kun Morilov karkasi, niin tunsin että olisin kyllä pystynyt hänen vauhtiinsa vastaamaan, mutta jäin Kershawin taakse vähän pussiin ja jäätiin Morilovin kyydistä siinä kohtaa. Loppukiritaistelu oli kova ja vähästä se podiumpaikka jäi kiinni. Kyllä vielä podiumpaikka tällä kaudella otetaan, kun tehdään maltilla töitä ja pidetään pää kylmänä, kertoi Strandvall.

  PUOLA, SZKLARSKA POREBA – Lopputulokset:

  Naisten sprintti (v):

  1. Ida Ingemarsdotter SWE 3.23,7  
  2. Maiken Falla       NOR + 0,1
  3. Kikkan Randall     USA + 0,1
  4. Laure Barthelemy   FRA + 0,3
  5. Astrid Jacobsen    NOR + 1,5
  6. Natalia Matvejeva RUS + 21,5
  ------------------------------
  --
  20. Krista Lähteenmäki
  21. Anne Kyllönen

  Miesten sprintti (v):

  1. Devon Kershaw       CAN 2.58,7
  2. Nikolai Morilov       RUS + 0,0
  3. Ola Vigen Hattestad NOR + 0,7
  4. Matias Strandvall              + 0,7
  5. Roddy Darragon      FRA + 1,0
  6. Anders Glöersen     NOR + 
  1,5
  ---------------------------------
  16. Martti Jylhä
  21. Anssi Pentsinen
  40. Ari Luusua
  58. Kalle Lassila

  Tuloksia: www.fis-ski.com

  Lisätietoja:

  Suomen Maastohiihto ry
  Magnar Dalen

  maastohiihdon A-maajoukkueen päävalmentaja
  puh: +358 45 113 3006

  Maastohiihdon tiedotus – tiedotus@maastohiihto.fi