Uutisen päiväys

30.10.2008← Takaisin

Imatran Urheilijoista 32. hiihdon Sinettiseura

Imatran Urheilijoista tuli 32. maastohiihtoseura, joka sai Nuoren Suomen Sinetin laadukkaan nuorisotoiminnan tunnustuksena. Sinetin luovutti imatralaisille keskiviikkona Hiihtoliiton nuorisopäällikkö Timo Rautio.

Imatran Urheilijoille Sinetti on arvokas tunnustus jo lähes 20 vuotta tehdystä nuorisotyöstä. Hakuprosessin aikana toiminta jämäköityi pelisääntöjen ja toimintalinjan tarkistamisen seurauksena.
”Seuramme toiminta on kehittynyt laajuudeltaan ja menestykseltään tasolle, jolla jo kuuluu olla sinettiseuran johtamisen ja toiminnan ohjauksen käytännöt hanskassaan”, hiihtojaoston sihteeri Anne Varjus sanoo.

Imatran Urheilijoilla on toiminnassa aktiivisesti mukana noin 80 lasta ja nuorta. 6-12-vuotiaiden hiihtokoulutoiminnassa on viime vuosina ollut mukana vuosittain 30-40 lasta. Hopeasompa-ikäisiä aktiiveja seurassa on tällä hetkellä 30, nuorten sarjoissa 13.

Seura on valittu mukaan LIKE –hankkeeseen, jonka myötä tavoitteena on saada palkattua valmennukseen suuntautuva seuratoimija vuoden 2009 alusta.
”Tämän hankkeen avulla toivomme saavamme lisää resursseja niin itse valmennukseen, sen koordinointiin kuin uusien toimijoiden koulutukseen. Like-hankkeeseen kuuluu mm. koululaisten hiihdon harrastuksen ja osaamisen kehittäminen yhteistyössä koulujen kanssa”, Varjus sanoo.
Ensilumen ladun kehitysprojekti on takana ja latu vuosittain käytössä. Suomen Latu ry:n, kaupungin ja IU:n yhteisesti virittämä voitelupalvelupiste on otettu käyttöön ja toimintaa kehitetään edelleen sen kysynnän kasvattamiseksi.
”Imatran Kylpylän kanssa on solmittu palvelusopimus, jonka avainsisältö on hiihdon ohjauksen ja huoltokoulutuksen antaminen kylpylän asiakkaille säännöllisesti viikoittain ja henkilökunnalle sopimuksen mukaan”, Varjus kertoo.
Lisäksi IU on voimakkaasti kehittämässä Ski Team Saimaata, joka on perustettu IU:n alaisuuteen vuonna 2008. Tiimin perusajatuksena on luoda tiimiläisille valmennukselliset ja taloudelliset edellytykset harjoitella ja kilpailla ammattimaisesti sekä kehittyä urheilijoina haastamaan niin kansallisen, kuin kansainvälisen kärjen.
”Haluamme myös toimia eteläkarjalaisille nuorille kilpahiihtäjille esimerkkinä menestyksestä sekä työstä mitä sen eteen on tehtävä. Ski Team Saimaan tavoitteena on kasvaa järjestelmällisesti kahden viestijoukkueen hiihtotiimiksi, joka taistelee vuosittain useista SM-mitaleista, naisten ja miesten viestimestaruudesta sekä maajoukkueen edustuspaikoista”, Varjus kertoo.
Imatran Urheilijat on Etelä-Karjalan aktiivisin hiihtoseura, jolla on jäseniä paljon myös naapurikunnista. Imatralla seura on suurin yleisseura ja seuran hiihtojaosto ainoa hiihtoon erikoistunut toimija, jolla on merkittävää junioritoimintaa.
”Meillä on hyvä yhteistyö Imatran Kaupungin kanssa ja olemmekin aktiivisesti kehittämässä edelleen yhteistyötä mm. koulujen kanssa. Hiihdon arvostuksen nousua kuvaa hyvin erinomaisesti sujunut yhteistyö yritysten ja kaupungin kanssa ensilumenlatuhankkeessamme. Seura viritti hankkeen liikkeelle ja latu on saanut suuren suosion hiihtoa harrastavien keskuudessa. Se on myös saanut paljon positiivista julkisuutta. Imatralla käydään hiihtämässä jo koko Etelä-Suomen alueelta”, Varjus iloitsee.

Nuoren Suomen Sinettiseuroja on 41 lajissa nyt yhteensä 493.

Lue lisää: http://personal.inet.fi/yritys/rasimus/hiihto/aloitussivu.html