Uutisen päiväys

6.2.2009← Takaisin

Ilkka Tuomisto toinen maailmancupin sprintissä

Ilkka Tuomisto on sijoittunut toiseksi Ruotsin Sollefteåssa käydyssä vammaishiihdon vapaan hiihtotavan sprintissä. Kisan voitti Puolan Jan Kolodzej.

Tuore perinteisen 20 km:n maailmanmestari Ilkka Tuomisto jatkoi hyviä esityksiään sijoittumalla toiseksi maailmancupin sprinttikilpailussa Ruotsin Sollefteåssa. Kilpailu käytiin vapaalla hiihtotavalla.

- Olen oikein tyytyväinen. Olin toinen jo karsinnassa. Siinä hiihto oli koko ajan helppoa ja terävän rentoa. Alku- ja välierissä saatoin vähän passailla, ei tarvinnut pistää kaikkea peliin. Finaali oli tiukka kisa, ei mikään maalikamerakamppailu kuitenkaan, vaan puolalainen otti selkeän voiton, Ilkka Tuomisto kuvaili.

- Sprintti on hyvä matka minulle. Sitä on mukava välillä hiihtää ja vapaa hiihtotapa käy hyvin. Pidemmillä matkoilla kilpailen mieluummin perinteisellä hiitotavalla.

Lauantaina Sollefteåssa on ohjelmassa Tuomiston mestaruusmatka, 20 km P.
- Nämä matkat täällä kyllä passaavat minulle oikein hyvin. Nyt on tarkoitus tankata energiavarastot täyteen. Paanat täällä ovat kovat, mutta hyvin hiihdettävät. Huomenna tulee rankka kilpailu, Tuomisto arveli.

Tulokset ja lisätietoja kilpailuista: http://www.handikappidrott.se/paralympicwinterworldcup/