Uutisen päiväys

18.1.2011← Takaisin

Ilkka Tuomisto kolmas vammaishiihdon maailmancupissa Vuokatissa

Ilkka Tuomisto otti kauden ensimmäisen palkintopallisijansa vammaishiihdon maailmancupissa Vuokatissa, kun tiistaina ohjelmassa oli 5+10 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailu. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa selvään voittoon nousi Japanin Yoshihiro Nitta. Maija Löytynoja oli naisten 2,5+5 kilometrillä lopulta neljäs.

Tuomisto oli hyvässä vireessä jo aamulla, jolloin hän sijoittui toiseksi. Samaa sijaa hän piti pitkään, kunnes Venäjän vahva Kiril Mihailov nousi loppukilometreillä ohi kakkoseksi.
”Palkintopallisija oli minimitavoite tälle päivälle. Aamupäivä näytti sen, että ollaan ihan oikeassa kunnossa. Nyt (10 kilometrillä) oli kyllä aika vaikeaa. Torstain vapaan matkalle lähden mielenkiinnolla, harjoituksissa vapaa on kulkenut välillä ihan hyvinkin ja voi tulla omaan tasoon nähden ihan kohtuuhyväkin vapaan kisa”, Tuomisto sanoi.
Löytynoja oli ensimmäisen osan jälkeen kolmas, mutta joutui päästämään Kanadan Jody Barberin ohitseen kilpailun ratkaisseella vitosella. Kilpailun voitti Venäjän Anna Burmistrova
”Aamu oli ihan ok, vaikka sekin oli tosi tahkean tuntoista .Olisi ollut hyvät lähtökohdat tähän toiseen, mutta ei vaan. Tuntuu kuitenkin, että pertsa on mennyt eteenpäin aamuisen perusteella, vaikka tämä jälkimmäinen osa oli taas aika heikko esitys. Ei vaan kulkenut, ei siinä sen kummempaa”, Löytynoja myönsi.
Keskiviikkona Vuokatissa kilpaillaan ampumahiihdon pikamatka.

Tulokset aikaeroineen myöhemmin:  www.ipcvuokatti2009.net