26.1.2009← Takaisin

Ilkka Tuomisto hiihti MM-kultaa

Ilkka Tuomisto on voittanut maailmanmestaruuden Vuokatissa pystyhiihtäjien luokan perinteisen 20 kilometrin matkalla. Eroa toiseksi tulleeseen Venäjän Oleg Balukhtoon oli maalissa puoli sekuntia.

Hämeenkyröläinen Tuomisto aloitti kilpailun varovaisesti ja kiristi vauhtia 10 kilometrin kohdalla, jolloin eroa kärkeen oli 50 sekuntia. Tuomisto sai kärkeä kiinni koko ajan ja noin kilometri ennen maalia eroa oli enää kaksi sekuntia kilpailua koko ajan johtaneeseen Balukhtoon.

-On todella mahtava homma. Voitto tuli pienellä erolla ja tuntuu kyllä hyvältä. Aloin kiristää vauhtia hiukan liian rajusti, mutta loppu tuli kuitenkin todella hyvin. Kuulin tilanteen koko ajan ja pystyin loppuun asti kiristämään. Suksi oli tänään todella hyvä. Tästä on hyvä jatkaa MM-urakkaa, toteaa onnellinen Tuomisto.

Tuomistolla on takana ehjä harjoittelukausi ja on paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin.

-Vuosi on ollut hyvä ja yhteistyö Hiihtoliiton kanssa toimii saumattomasti. Uusi valmentaja Mikko Virtanen on tuonut harjoitteluun hyvää uutta sykettä.
Ladulla nähtiin tänään myös eilen kisaurakkansa aloittanut Maija Löytynoja sekä näkövammaisten luokassa kilpaileva Rudolf Klemetti oppaansa Jussi Piiraisen kanssa. Löytynoja joutui keskeyttämään 15 kilometrin kilpailun toisen viiden kilometrin lenkin jälkeen polvivaivan takia. Harjoittelukaudella murtunut polvi ärsyyntyi eilisestä ampumahiihdon takaa-ajokilpailusta. Rudolf Klemetti sijoittui kilpailussa 11:ksi.
-Olen tyytyväinen kisaan. Vauhdinjako onnistui tänään ja sain itsestäni kaiken irti.

Tuomisto hiihtää seuraavan kerran torstaina vapaan hiihtotyylin kympillä. Torstaina kisaurakkaa jatkaa myös Rudolf Klemetti ja mahdollisesti Maija Löytynoja. Jarmo Ollanketo jättää torstain kisan väliin ja keskittyy lauantain ampumahiihdon pitkälle matkalle.