Uutisen päiväys

29.1.2009← Takaisin

Ilkka Tuomisto harmitteli löysyyttä vapaalla 20 km:lla

Maanantain maailmanmestaruus vammaisurheilijoiden pystyhiihdon 20 kilometrillä vaihtui vapaan tyylin kympillä kuudenteen sijaan Suomen Ilkka Tuomistolla. Sija ei tyydyttänyt vielä sunnuntain sprinttiin valmistautuvaa miestä.

- Aavistuksen löysän oloista oli hiihto. Keli oli pehmyt mutta nihkeähkö, mikä ei ollut minulle hyvä. Tämä matka oli arvoituksellinen, hän arvioi. Vuokatin latuja Tuomisto pitää hyvinä ja vaativina.

Mitalitaulukossa Venäjä lisäsi torstain kilpailujen jälkeen johtoaan kolmella kullalla, kolmella hopealla ja kahdella pronssilla. Joukkueella on nyt koossa 10 kultaa, 11 hopeaa ja 7 pronssia eli yhteensä 28 mitalia.Toisella sijalla on Ukraina, 3 kultaa, 6 hopeaa ja 5 pronssia eli yhteensä 14 mitalia. Kolmanneksi eniten mitaleita on saavuttanut Valko-Venäjä, 2 kultaa, 2 hopeaa ja 3 pronssia eli yhteensä 7 mitalia.

Perjantaina vammaisurheilijoiden hiihto- ja ampumahiihtolajien maailmanmestaruuskisoissa on välipäivä ja lauantain ampumahiihtokisojen virallinen harjoituspäivä. Sunnuntaina kisoissa hiihdetään sprinttimatkat.

Satamäärin Sotkamon koulujen oppilaita on käynyt tutustumassa kisoissa vammaisurheiluun. Koululaiset ovat kannustaneet kilpailijoita ja saaneet säväyksiä kansainvälisestä urheiluilmapiiristä.

- Tenetistä on käynyt kisapäivinä päivittäin oppilasryhmiä. Kauempaa kouluilta on etenkin nyt torstaina ollut bussilasteittain koululaisia seuraamassa kisatapahtumia, opettaja Elina Jylhä kertoi.

Ennen kisoja oppilaat ovat tehneet kuvaamataidon tunneilla kilpailuun osallistuvien maiden lippuja, joista tehdyt nauhat liehuivat kisatapahtumien tahdissa Vuokatin Urheiluopiston alueella.