Uutisen päiväys

10.11.2008← Takaisin

Icebug turvaa maastohiihtomaajoukkueen askelet liukkaissakin keleissä

Icebug-kenkiä maahantuova Pyka Oy on maastohiihdon lajilinjan yhteistyökumppani kaksivuotisella sopimuksella. Sen myötä maajoukkuehiihtäjät ja huoltoryhmä saavat jalkoihinsa Icebug-nastakengät, joilla askel pitää vaativimmissakin olosuhteissa.

Icebug-juoksukengät ratkaisevat jäisten teiden aiheuttamat ongelmat alustaan mukautuvilla älynastoilla, jotka varmistavat pidon myös pääkallokeleillä. Icebug-jalkineet ovat mahdollistaneet myös Ville Nousiaisen täysipainoisen juoksuharjoittelun ympäri vuoden.
"Juoksin ennen talvisin tavallisilla lenkkareilla, ja niillä jalat tulivat kipeiksi. Kokeilin Icebug-kenkiä ja tykästyin niihin heti, sillä niillä voi talvellakin juosta normaalisti, eikä tarvitse varoa askelta. Jalkineet ovat rullaavat, kevyet ja kestävät, yhtään nastaa ei ole lähtenyt irti, vaikka juoksen lähes päivittäin", maajoukkuehiihtäjä Ville Nousiainen kertoo.
Nastat ja erikoiskumipohja tarttuvat tien pintaan ja antavat näin pitoa sekä lumisella että jäisellä alustalla, mikä mahdollistaa täysipainoiset juoksulenkit myös talvella. Liukastumisriskiä pienentävällä kengällä on talvilajissa kilpailevalle suuri merkitys, sillä kaatumisen aiheuttama loukkaantuminen voi pahimmassa tapauksessa pilata kilpailukauden.
"Icebugin nastoitettuihin jalkineisiin voi luottaa, vaikka olisi kuinka liukas jää alla", Nousiainen kiittelee. Icebug-kenkien pito perustuu BUGrip®-pohjaan, joka on 16 teräsnastalla varustettu erikoiskumipohja. Pohjaan integroidut nastat mukautuvat alustan mukaan, jolloin nastat antavat parhaan mahdollisen pidon erilaisilla tien pinnoilla. Lumen ja jään kaltaisilla pinnoilla nasta pureutuu alustaan, ja asvaltilla juostaessa nasta painuu juoksijan painon vaikutuksesta pohjan sisään. Epätasaisemmilla, esimerkiksi hiekoitetuilla teillä pito säilyy kumipohjan ja hiiliteräksellä vahvistettujen nastojen avulla.
"Koska sama pohja sopeutuu erilaisiin alustoihin, ei kenkiä tarvitse liukuesteiden tapaan ottaa pois jalasta siirryttäessä lumisilta kaduilta sileälle kivipinnalle. Kovalla pinnalla kuntoilija ei jää liukastelemaan nastan varassa, vaan älynastat painuvat pohjan sisään. Näin pito on taattu, vaikka lenkkipolulla alusta vaihtelisi kuivasta tien pinnasta jäiseen hiekkatiehen", Lauri Pyykönen Pyka Oy:stä kertoo.

Luonteva yhteistyö hiihtomaajoukkueen kanssa

Pyka Oy:n taustalta löytyvät Pyykösen lisäksi Teemu Kattilakoski. Kaksikko perusti urheilualan maahantuontiyrityksensä vuonna 2006. Vaikka virallinen yhteistyö Hiihtoliiton kanssa alkoi vasta nyt, hyvä pohja oli olemassa.
"Hiihtäjät olivat jo käyttäneet Icebug-kenkiä, tykkäsivät niistä ja kokivat nastakengät tarpeelliseksi talven lenkeillä", Kattilakoski kertoo taustasta.
Kattilakoski ja Pyykönen hakevat yhteistyösopimuksen myötä näkyvyyttä Icebug-nastakengille.
"Maastohiihto on seuratuimpia urheilulajeja ja maastohiihdon piiristä löytyy iso kuluttajaryhmä", Kattilakoski sanoo.

Kaikissa olosuhteissa pitäviin ja toimiviin Icebug-kenkiin voit tutustua osoitteessa www.icebug.fi