Uutisen päiväys

30.9.2018← Takaisin

Hiihtoliitto palkitsi hiihtourheilun vaikuttajia - Seppo Pelli kunniajäseneksi, Aatto Lamminpäälle Hannu Koskivuori -mitali

Liittokokous valitsi liittovaltuuston - puheenjohtajana jatkaa Heikki Hämäläinen

Suomen Hiihtoliitto vietti 110-vuotisjuhliaan lauantaina Hämeenlinnassa. Juhlapäivällisen yhteydessä Hämeenlinnan Aulangolla on Hiihtoliiton kunniajäseneksi kutsuttu kuopiolainen Seppo Pelli.

Seppo Pelli, 87, on oman mäkihyppyuransa jälkeen ollut aktiivinen henkilö Puijon valmennuskeskuksen toiminnassa. Valmentajauransa aikana Pelli toimi niin juniorien kuin myös nuorten maajoukkueen ja B-maajoukkueen valmentajana.

Urheilun taustajoukoissa Pelli on vaikuttanut myös kansainvälisenä FIS-tuomarina toimien tuomarina muun muassa Lahden 1978 MM-kisoissa sekä useissa nuorten MM-kilpailuissa maailmalla.

Seppo Pelli, Puijon valmennustoiminnan ”grand old man” vastaanotti tiedon kunniajäsenyydestään kiitollisena.

”Olen otettu ja erittäin kiitollinen tästä huomionosoituksesta. Kiitos Hiihtoliitolle ja omalle seuralleni Puijon Hiihtoseuralle”, kiitteli Pelli kiitospuheessaan.

Hiihtoliiton sääntöjen mukaan kunniajäseniä Hiihtoliitossa voi olla yhtä aikaa viisi. Muut kunniajäsenet vuonna 2018 ovat Antero Kekkonen Valkeakoskelta, Heikki Keltto Seinäjoeltä ja Armas Blumén Lahdesta.


Aatto Lamminpäälle Hannu Koskivuori -mitali

Hannu Koskivuori -mitali myönnettiin Aatto Lamminpäälle. Lamminpää on aktiivinen veteraanihyppääjä ja mäkihypyn taustavaikuttaja.

Aatto Lamminpää, 73, on tehnyt vuosikymmeniä pyyteetöntä työtä mäkihypyn ja yhdistetyn eteen. Lamminpää on toiminut vapaaehtoisena eri tpahtumissa junioritasolta arvo- ja maailmancupin kisoihin saakka. Lisäksi rakennustaidon omaavana Lamminpää on ollut mukana lähes jokaisessa pienempien hyppyrimäkien rakennus-, kunnostus- ja muovitusprojekteissa.

Monien muiden paikkakuntien ohella viimeisimpinä projekteina Rovaniemi ja Joroinen ovat saaneet Lamminpään suunnittelu- ja rakennusapua pienmäkien kunnostukseen ja rakennukseen. Lisäksi  ”Aatsa” oli ideoimassa ja toteuttamassa Lahden mäkien vanhan muovituksen purkamista ja uudelleen kierrätystä eri mäkikeskuksiin. Ilman tällaista panostusta, Suomen mäkihypyn harrastusolosuhteet olisivat tänä päivänä merkittävästi huonommat.

Aatto Lamminpää vastaanottaa mitalin Ruka Nordicissa, koska oli estynyt osallistumaan Hiihtoliiton juhlaan lauantaina.

Vuodesta 1985 on Hiihtoliitto jakanut yhdelle henkilölle tai yhteisölle Hannu Koskivuori -mitalin. Mitali myönnetään ansiokkaasta työstä hiihtourheilun hyväksi.

Katso kaikki Hannu Koskivuori -mitalin saaneet


Heikki Hämäläinen jatkaa liittovaltuuston puheenjohtajana

Hiihtoliiton seurojen liittokokous kokoontui Hämeenlinnassa sunnuntaina. Liittokokous valitsi seuraavan liittovaltuuston seuraavalle kaksi vuotiskaudelle. Liittovaltuuston puheenjohtajana jatkaa Heikki Hämäläinen Mikkelistä.

Muut liittovaltuuston edustajat löydät linkistä.

Kuva: SHL