Uutisen päiväys

15.1.2019← Takaisin

Hiihtoliitto ja kiinalainen Harbin sopimukseen maratonhiihdon järjestämisestä

Suomen Hiihtoliitto on allekirjoittanut lisenssi- ja konsultaatiosopimuksen Finlandia-hiihdon järjestämisestä Harbinin kaupungissa vuosina 2020–2024. Sopimuksen allekirjoitustapahtuma on osa parhaillaan käynnissä olevia Suomen ja Kiinan talviurheilun teemavuoden avajaisia Pekingissä.

Keskinäisellä sopimuksella Hiihtoliitto myöntää järjestämis- ja markkinointioikeudet Harbin Sports Bureaulle ja kouluttaa samalla kiinalaiset kumppanit hiihtomaratontapahtuman järjestelyihin. Sopimus on ensimmäinen suomalaisten tekemä tapahtumajärjestäjien konsultaatiosopimus pohjoismaisten hiihtolajien osalta.

Ensimmäinen Harbin Finlandia Ski Marathon järjestetään tammikuussa 2020. Sopimuksen käytännön toteuttajina toimivat Suomen Hiihtoliiton markkinointiyhtiö Nordic Ski Finland Oy ja kiinalainen Heilongjiang Fenlan Snow Sports and Cultural Development Co. Ltd. Tapahtuman järjestelyt ja konsultaatiotyö tulevat työllistämään suomalaisia asiantuntijoita.

Harbin on Heilongjiangin maakunnan pääkaupunki, jossa on noin 10 miljoonaa asukasta. Rovaniemen ystävyyskaupunkina se on ollut aktiivisesti kehittämässä talviurheiluosaamista ja tapahtumia Kiinassa.

”Finlandian järjestäminen Harbinissa on hieno osoitus suomalaisen talviurheiluperinteen arvostuksesta. Pitkän neuvotteluprosessin lopputuloksena pystymme paitsi auttamaan Kiinaa kehittämään talviurheilua kohti Pekingin 2022 talviolympialaisia, myös löytämään uusia rahoituskanavia suomalaisen talviurheilun kehittämiseksi”, toteaa Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.

Kiinan Pekingissä järjestetään talviolympialaiset vuonna 2022.

Suomessa Finlandia-hiihto jatkaa totuttuun tapaan ja sen järjestelyistä vastaavat Lahden Hiihtoseura sekä Hollolan Urheilijat -46. Järjestyksessään 46. Finlandia-hiihto hiihdetään 23.-24.2.2019.