Uutisen päiväys

23.1.2015← Takaisin

Hiihtoliitto suhtautuu myönteisesti toimitsijakielloista vapauttamiseen

    Suomen Hiihtoliiton johtokunta käsitteli kokouksessaan toimitsija- sekä akkreditointikieltojen vapauttamista. Hiihtoliitto pyytää vielä Suomen Antidopingtoimikunnalta ADT:ltä lausunnon, jonka jälkeen se toimittaa Kansainväliselle Hiihtoliitolle FIS:lle vapauttamisanomuksen.

    Hiihtoliiton johtokunta suhtautui myönteisesti anomuksiin, jotka koskivat hiihtomaajoukkueen entisen lääkärin Juha-Pekka Turpeisen elinikäisen toimitsijakiellon sekä Turpeisen ja naisten entisen valmentajan Jarmo Riskin kansainvälisen akkreditointioikeuden kiellon vapauttamista. Riski vapautettiin kotimaisen toimitsijakiellon osalta jo vuonna 2004, mutta kansainvälisissä kilpailutapahtumissa hänellä ei ole ollut oikeutta toimia.
    ”Hiihtoliitto suhtautuu toimitsijakiellon sekä akkreditointikieltojen vapauttamiseen myönteisesti. Prosessi etenee nyt niin, että pyydämme Suomen Antidopingtoimikunnan ADT:n lausunnon asiasta, jonka jälkeen viemme asiaa eteenpäin Kansainvälisessä Hiihtoliitossa FIS:ssä”, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala kertoo.

    ”Riski ja Turpeinen eivät yksityishenkilöinä voi lähestyä FIS:iä vaan akkreditointikieltojen vapauttamista voi esittää ainoastaan kansallinen lajiliitto”, Kulmala kertoo.

    Toimitsijakiellot määrättiin, kun kuusi suomalaishiihtäjää tuomittiin dopingrikkomuksesta vuonna 2001.