Uutisen päiväys

14.10.2008← Takaisin

Hiihdon suksihuoltotilat valmistuvat Lahdessa

Suurmäenkentän liikuntatilat, joita käytetään myös maasto- ja ampumahiihdon suksihuoltiloina, ovat hyvää vauhtia valmistumassa ensi talven kisoja silmällä pitäen.

Salpausselän Kisojen jokavuotinen huoltokoppisirkus jää historiaan, kun Suurmäenkentälle valmistuu suuri liikuntahalli. Hallin suunnittelussa on huomioitu, että sitä käytetään talvisin myös suurkilpailujen suksihuoltotarkoituksiin. Halliin saadaan irrallisien väliseinien avulla kymmeniä erikokoisia huoltotiloja. Hallin korkeus takaa sen, että ilma hallissa vaihtuu ja myös lämpöä riittää. Näin paranevat hiihtojoukkueiden huoltomiesten työskentelyolosuhteet aivan oleellisesti. Testiladut säilyvät hallin välittömässä läheisyydessä ja etäisyys stadionille on samoin entisissä mitoissaan.
Lisäksi hallin sijoittuminen on tarkkaan harkittu. Halli rakennetaan tarkoituksella Lahden Hiihtostadionin ensimmäisen nousun yläosaan suoraan entisten latu-urien päälle. Tämä siksi, että näin saadaan loivennettua entistä jyrkkää nousukinkamaa mahdollistamaan paremmin mm. yhteislähtökilpailujen läpiviemisen ilman suurta ruuhkaa jyrkässä mäessä. Jotta tämä on mahdollista, vedetään uudet ladut uuden hallin katolle ja siitä metsään. Samalla säästettiin Suurmäenkentän pinta-alaa myös entisiä käyttötarkoituksia eli esim. palloilutarkoituksia varten.

Lahden kaupungin rakennuttamat Suurmäenkentän liikuntatilat valmistuvat tammikuun 2009 loppuun mennessä. Tiloja on tarkoitus käyttää myös tulevaisuuden MM-hiihdoissa maastohiihdon suksihuoltotiloina.