30.11.2008← Takaisin

Hieno talviurheilupäivä täydentyi Tanja Poutiaisen kolmannella sijalla

Suomen menestys talviurheilulajeissa jatkui Yhdysvaltain Aspenissa pidetyssä naisten pujottelun maailmancupin osakilpailussa. Tanja Poutiainen täydensi suomalaisittain loistavasti sujunutta päivää kolmannella sijalla. Kilpailun voittoon laski Tsekin Sarka Zahrobska.

Kilpailun ensimmäisellä kierroksella ei koettu suurempia yllätyksiä. Kärkipaikalta löytyi tuttu nimi, kun johdossa oli Tsekin Sarka Zahrobska. Viime kauden pujottelucupin viides Zahrobska peittosi toiseksi tulleen Itävallan Kathrin Zettelin 0.1 sekunnilla. Kolmannelle sijalle nousi saksalainen Maria Riesch. Poutiainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen viidentenä, hänen ja kärkikolmikon väliin kiilasi vielä Itävallan Nicole Hosp.

”Oli kyllä tänäänkin todella kova keli. Lumisade ei eilisen tapaan haitannut yhtä paljon, mutta tuuli oli suoraan vastaan. Laskuista en lähtenyt hakemaan hyvää fiilistä, vaan piti runnoa täysillä niin kovaa kuin vain lähti. Muutama keppi oli aivan viistossa ja jouduin kiertämään ne hieman kauempaa, mutta keli oli kaikille sama” Poutiainen kertoi.

Tsekin Zahrobska onnistui säilyttämään johtonsa myös toisen kierroksen jälkeen. Viimeisenä radalle lähtenyt tsekkiläinen peittosi toiseksi tulleen Nicole Hospin 23. sekunnin sadasosalla. Eroa Poutiaisen ja voittajan välille kertyi 0.97 sekuntia. Neljännelle sijalle laski Levin pujottelun voiton vienyt Yhdysvaltain Lindsey Vonn.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ja kolmantena olleet Kathrin Zettel ja Maria Riesch putosivat kärkinelikon ulkopuolelle. Zettelin lopullinen sijoitus oli viides ja Rieschin kuudes.

”Yläosan jyrkkä on todella haastava ja siinä minulla toisella laskulla tuli pieni virhe, mutta radan loppuosa tulikin sitten lentäen. Vielä on kokonaiscupin johtavan laskijan punainen liivi päällä ja ainahan se on kiva johtaa, mutta kunhan nuo vauhtilajit alkaa niin eiköhän ainakin Lindsey (Vonn) pyyhkäise heittäen ohi” Poutiainen analysoi.

Naisten alppihiihdon maailmancup jatkuu seuraavaksi tekniikkalajien osalta Espanja La Molinassa joulukuun 17. päivä. Miehet jatkavat maailmancupia Pohjois-Amerikassa Beaver Creekissä jo tulevana viikonloppuna.