Uutisen päiväys

10.1.2010← Takaisin

Heikkinen tyytyväinen Tour de Skin antiin

Matti Heikkinen oli tyytyväinen raskaan Tour de Ski –kiertueen suoritukseensa. Heikkisen sijoitus kokonaiskilpailussa oli 12:s. Tourin voittajaksi nousi Tsekin Lukas Bauer.

- Tänään oli väsyneen miehen taistelua, enkä pystynyt nostamaan sijoitustani. Kokonaisuutena tulokseen olen ihan tyytyväinen. Pystyin venymään monena päivänä ja nyt on tärkeä jakso takana. 35 kilometrin takaa-ajo oli hyvä suoritus ja samoin Oberhofin massalähdön irtiotto. Toisaalta sain oppia kantapään kautta lauantaina, kun en malttanut hiihtää rauhassa, Heikkinen summasi. Heikkisen ero voittajaan oli lopulta +4.18,5.

- Tästä on hyvä jatkaa kohti olympialaisia. Nyt palauttelen ja jätän Otepään maailmancupin väliin. Keuruun SM-hiihdoissa hiihdän 15 km vapaalla, Heikkinen kertoi.

Toinen päätösmatkalle startannut suomalainen oli Ville Nousiainen, joka sijoittui kokonaiskilpailussa 23:nneksi.

- Nousussa otti niin rajusti reisiin, että en päässyt yhtään kovempaa, vaikka muuten olisi ollut varaa. Sijoitus on samaa luokkaa kuin aiemminkin. Tour tulee minulle kilpailullisesti aina vähän liian aikaisin. Tästä katse nyt kohti olympialaisia, Nousiainen sanoi.

Lukas Bauer oli päätöskilpailussa ylivoimainen voittaja. Tsekki hiihti ensin Norjan Petter Northugin kiinni ja loppunousussa Bauer karkasi kevyesti voittoon. Northug oli toinen ja Sveitsin Dario Cologna kolmas.

www.tour-de-ski.com
www.fis-ski.com