6.12.2008← Takaisin

Heikkinen sivusi uran parasta cup-sijoitustaan La Clusaz’ssa

Matti Heikkinen sivusi uransa parasta sijoitusta maailmancupissa, kun hän taisteli yhdeksänneksi 30 kilometrin yhteislähdössä Ranskan La Clusaz’ssa. Sakeassa lumisateessa vapaalla hiihtotavalla käydyn kilpailun voitti loppukirissä Norjan Petter Northug ennen Sveitsin Dario Colognaa.

Kilpailusta tuli lumisateessa ja yhteislähdölle tyypillisesti odotetusti letkassa hiihtoa. Ensimmäinen irtiotto nähtiin reilu 11 kilometriä ennen maalia, kun kotiyleisön suosikki Vincent Vittoz teki hieman eroa. Karkumatka ei kauaa kestänyt, ja loppuun asti kärkisijoista taisteli useampi hiihtäjä. Heikkinen, 24, pysyi hyvin porukassa läpi kilpailun ja hävisi lopulta voittajalle 10,4 sekuntia.

”Tyytyväinen täytyy olla, kun tuli taas pisteitä monikossa. Pikkuhiljaa mennään eteenpäin. Oli sellainen kisa kun ajattelinkin, välillä käveltiin. Erikoinen kisa, melkoista tarpomista. Viimeisellä kiekalla jäin pikkuisen liian kauas”, Heikkinen summasi lämmitellessään.

Aiemmin Heikkinen oli sijoittunut yhdeksänneksi viime talvena Lahdessa. Heikkinen oli ainoa pisteille yltänyt suomalaismies. Muista suomalaisista Ville Nousiainen oli 31:s (-41,9), Sami Jauhojärvi 33:s (-48,2) ja Teemu Kattilakoski 61:s (-3.02,6).

”Parasta mitä tänä vuonna. Suunta on ylöspäin. Hiihto tuntui paikoin jopa helpolta, mutta eihän se ikinä ole hyvä kun on noin kaukana. Tuntemukset olivat kyllä sellaiset, että voi jotain tullakin”, Nousiainen tuumi.

Kouvolalainen harmitteli hieman, ettei suksivalinta onnistunut lauantaina ihan parhaalla mahdollisella tavalla, mikä osaltaan söi energiaa. Jauhojärvi puolestaan totesi luisteluhiihdossaan olevan vielä tekemistä.

”Se oli 30 kilometriä tyhjänpäivästä työtä. Tasaisella ei kulje yhtään, nousuissa ei ollut niinkään ahtaalla. Jaksoin kuitenkin maaliin asti, paremmin kuin viime vuonna Rybinskissä (54:s vastaavassa kilpailussa)”, rovaniemeläinen tiivisti kilpailunsa.

”Kroppa ei vaan toiminut tänään tippaakaan, niin kuin olisi lenkillä ollut. Syytä on vaikea tietää, olen vähän ymmällään itsekin. Ei tuon huonommin enää voi hiihtää! Ehkä sopeutuminen korkeaan ei vaan onnistunut, tai en tiedä", Kattilakoski harmitteli.