Uutisen päiväys

30.9.2008← Takaisin

Heikkinen, Lallukka, Nousiainen ja Roponen Sportful-rullahiihtokisaan

Matti Heikkinen, Juha Lallukka, Ville Nousiainen ja Riitta-Liisa Roponen matkustavat viikonlopuksi Italian Feltreen, jossa kilpaillaan sunnuntaina 5. lokakuuta perinteinen Sportful-rullahiihtokilpailu.

Matkana sekä miehillä että naisilla on 10 kilometriä, joka hiihdetään ylämäkeen vapaalla hiihtotavalla.
”Se kisa on hyvä mittari, jaksanko pitää itseä tarpeeksi ahtaalla. Siinä hiihdetään kuitenkin 40 minuuttia ylämäkeen. Olen jonkun verran jäljessä viime vuoden tilanteesta tähän aikaan, mutta parhaani mukaan olen yrittänyt paikata voimatasoja. Sen näkee sitten, miten kunto kestää”, kesäkuun puolivälissä tehdystä selkäleikkauksesta hyvin kuntoutunut Nousiainen sanoo.

Strandvall leirillä Vuokatissa, Perälä leirille Torsbyyn

Maajoukkueen toinen toipilas Matias Strandvall leireilee Vuokatissa perjantaihin asti viiden päivän ajan omalla leirillään. Vasemman kyynärpäänsä heinäkuun lopulla Norjan Auressa leirillä kaatuessaan loukannut vaasalainen on toipunut hyvin, vaikka kädessä vielä kipua onkin.
”Käsi on luutunut hyvin, ja sen puolesta sillä saisi tehdä niin paljon kun pystyy. Vielä kuitenkin vähän sattuu. Ajattelin kuitenkin ottaa jo sauvan käteen kun menen putkeen hiihtämään”, muuten hyvässä kunnossa oleva Strandvall suunnitteli tiistaina.
Kilpailukautensa avausta Strandvall suunnittelee yhä Saariselän sprinttiin 8. marraskuuta. Ennen Saariselän ensilumenleiriä maajoukkueen seuraava leiri on Ramsaussa 10.-23. lokakuuta, sprintterit tosin palaavat Suomeen jo 20. lokakuuta. Mukana ovat tuolloin kaikki paitsi Kirsi Perälä ja Matti Heikkinen. Perälä käy omalla leirillään ruotsalaisten sprinttihiihtäjien (mm. Peter Larsson ja Fredrik Byström) kanssa hiihtämässä tunnelissa Torsbyssä 13.-20.10. ja Heikkinen on Ramsaussa 5.-12. lokakuuta.

Kajaani City Sprint avaa maastohiihtokauden

Maastohiihtokausi käynnistyy tänä vuonna Kajaanissa, kun Kajaani City Sprint hiihdetään kaupungin keskustassa lauantaina 25. lokakuuta. Mukaan on tulossa kovatasoinen kansainvälinen kaarti ja maajoukkuehiihtäjistä mukana ovat ainakin Sami Jauhojärvi, Martti Jylhä, Matti Heikkinen, Pirjo Muranen, Kirsi Perälä ja Jesse Väänänen. Lapin ensilumilla kilpailukausi käynnistyy 8. marraskuuta, kun Saariselällä hiihdetään kaksipäiväisten FIS-kisojen aluksi perinteisen sprintti.