Uutisen päiväys

27.2.2013← Takaisin

Heikkinen kahdestoista Val di Fiemmen vapaalla

Val di Fiemmen MM-kisoissa hiihdettiin keskiviikkona miesten 15 kilometrin vapaan kisa. Väliaikalähtönä hiihdetyn kisan nopein suomalainen oli Matti Heikkinen, joka sijoittui 12:nneksi. Muista suomalaisista Lari Lehtonen oli 20:s, Ville Nousiainen 26:s ja Tero Similä 37:s.

- Keskinkertainen hiihto, sillä ei tämän paremmin menestytä. Välillä on hyviä ja välillä huonoja päiviä, ja nyt ei ollut paras päivä näissä karkeloissa. Sitä lähtee reippaasti liikkeelle ja joko sitä kroppa sietää tai ei siedä, ja tänään se ei sitten sitä sietänyt, Matti Heikkinen.
Uransa parhaaseen arvokisasijoitukseen yltänyt Lari Lehtonen oli tyytyväinen hiihtonsa alkuosuuteen, vaikka lopussa hiihto hiukan hiipuikin.
- Jos koko talvea ajatellaan, niin kunnon ajoitus onnistui hyvin. Nyt on kuitenkin talven parasta hiihtoa. Voisi sanoa, että vaikeuksien kautta voittoon, vaikka vielä ei mitään huippua saavutettukaan.
- Tänään oli ennen lähtöä naama valkeana. Pieni arvokisaoksennus tuli ennen starttia, mutta menköön jännityksen piikkiin. Vaikutti vaan positiivisesti hiihtoon, Lehtonen kommentoi.

Hotellin aulassa miehet tutkailivat tuloslistaa ja hämmästelivät erojen suuruutta. Neljänneksi sijoittunut hiihtäjä jäi voittajasta minuutin ja kolmaskymmenes mies liki kolme minuuttia.
Ville Nousiainen oli kahdeskymmeneskuudes.
- Yllätyin että oli näinkin hyvä sijoitus noin huonolla hiihdolla. Meno oli jo verryttelyssä niin hirveän tuntuista. Sisulla sain viimeisen ringin vedettyä, mutta sisulla ei voi runtata sata lasissa koko matkaa, Nousiainen kommentoi.
15 kilometrin vapaalla hiihdetty 37:s sija ei Tero Similää lämmittänyt. Mies kertoi olevansa suoritukseensa ja siitä seuranneeseen sijaan erittäin pettynyt.
- Selvästi parempaa lähdin hakemaan. Vaikea on sanoa, mistä johtui, mutta tänään ei ollut ihan paras päivä. Pettymys on tietysti kova. Tavoitteet oli kahdenkymmenen jopa viidentoista joukkoon ja nyt jäin kauaksi tavoitteista, Similä kommentoi.
 

Lisää urheilijoiden tunnelmia:

http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/miesten-tunnelmat-15km-vapaan-ja/