Uutisen päiväys

6.12.2009← Takaisin

Harri Ollin komeat kilpailusuoritukset itsenäisyyspäivänä kantoivat toiseksi

Harri Ollin Lillehammerin kisaviikonloppuun ei mahtunut yhtään pieleen mennyttä suoritusta. Sunnuntaina uurastus palkittiin hienolla kakkossijalla.

Lillehammerin sunnuntain maailmancupin mäkikilpailu käytiin vaihtelevissa tuulioloissa. Lillehammerin HS 138-mäen mäkiennätys vaihtui ensimmäisellä kierroksella uusille lukemille 146 metriin kun Sveitsin Simon Ammanilla oli suotuisat tuulet puolellaan. Itävallan Gregor Schlierenzauerilla olosuhteet olivat jo liian hyvät. ”Schlieri” joutui vetämään hyppynsä alas 150,5 metrissä ja kaatui hyppynsä.
Suomen Harri Olli pääsi hyviin asetelmiin hypättyään ensimmäisellä kierroksella hienosti 142 metriä, ja oli ainoastaan 1,2 pistettä Ammannin perässä. Olli onnistui Ammannin tavoin myös toisella kierroksella hypättyään 126 metriä ja kaksikko piti paikkansa kilpailun lopputuloksissakin. Ranskan Emmanuel Chedal oli kilpailun kolmas.
Päävalmentaja Janne Väätäinen kehui Harri Ollin kaikkien viikonlopun hyppyjen olleen hienolla tasolla, joten tällainen tulos oli ansaittu.
- Harrin kaikki hypyt ovat täällä Lillehammerissa ollut hyvää tekemistä, ei yhtään huonoa suoritusta. Pitää totta kai korostaa tuota toisen kierroksen hyppyä niissä olosuhteissa, piti hypätä tosi hyvin ansaitakseen tässä kilpailussa paikan kärkisijoilla. Harri sai sen mitä ansaitsi, totesi Väätäinen tyytyväisenä.

Matti Hautamäki ja Janne Happonen paransivat lauantaisia suorituksiaan ja kotiin viemisiksi karttui maailmancupin pisteitä. Ahonen ei osallistunut kilpailuun kuumeen vuoksi.
- Hyvä ryhtiliike molemmilta Matilta ja Jannelta, paljon parempi meininki kuin eilen. Ahosen Jannea vaivasi kuume tänä aamuna siinä määrin, että kilpailu oli jätettävä väliin. Nyt kotiin ja mies kuntoon, sanoi Väätäinen.
Tuuliolosuhteiden vaihteluista huolimatta Väätäisen mielestä kahden kilpailukierroksen läpivienti oli parempi kuin että kilpailu olisi jäänyt yhden kierroksen kilpailuksi.
- Hyvä että hypättiin kaksi kierrosta, varmasti pettyneiden määrä olisi ollut isompi mikäli kilpailu olisi jäänyt yhteen kilpailukierrokseen. Vaikka olosuhteet vaihtelivat, olen kuitenkin sitä mieltä, että parhaiten hypänneet olivat kärjessä. Harmillista tietenkin tuo Schlierenzauerin kaatuminen, totesi Väätäinen.
Tuloskooste
Mäkihypyn maailmancup 2009-10
6.12.2009 Lillehammer NOR HS 138
1. Simon Amman SUI 277.1
2. Harri Olli 267.6
3. Emmanuel Chedal FRA 265.0
19. Matti Hautamäki 216.2
26. Janne Happonen 200.9
Janne Ahonen ei osallistunut kilpailuun kuumeen vuoksi.
Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com
Mäkihypyn ja yhdistetyn maailmancupin kilpailut 12.-13.12.2009 Tsekin Harrachovista on peruttu lumen puutteen vuoksi. Kilpailuja ei siirretä muulle paikkakunnalle kilpailtavaksi ensi viikonloppuna. Mahdollisista korvaavista kilpailusta Harrachovissa 15./16.12. FIS ilmoittaa ensi keskiviikkona 9.12.