Uutisen päiväys

3.8.2008← Takaisin

Harri Olli voitti Courchevelissa

Harri Olli voitti Ranskan Courchevelissa hypätyn mäkihypyn kesä GP-kilpailun. Suomalaiskotkat venyivät joukkueenakin kiertueen tähän saakka parhaisiin suorituksiin.

Suomalaismäkikotkilla oli hieno päivä Ranskan Courchevelissa hypätyssä mäkihypyn FIS kesä Grand Prix-kilpailussa. Harri Olli voitti HS 132-mäessä hypätyn kilpailun liideltyään 131.5 ja 126.5 metriset hypyt. Saksan Georg Späth oli kilpailun toinen ja Sveitsin Simon Ammann kolmas. Kalle Keituri onnistui myös kilpailussa, sijoittuen hienosti kahdeksanneksi. Myös nuoret mäkilupaukset Sami Niemi ja Ville Larinto onnistuivat hienosti, ollen kilpailussa sijoilla 14. ja 15.

Päävalmentaja Janne Väätäinen oli tyytyväinen päivän kokonaistulokseen – parhaat suoritukset saatiin tehtyä kisassa ja sääkin suosi suomalaisia tällä kertaa.
- Pojat hyppäsivät hyvin, siihenhän tämä kaikki menestys tänään perustui. Suoritukset olivat tämän hetken hyppäämisen tason ylärajoilla ja on toki myönnettävä, että varsinkin ensimmäisellä kierroksella oltiin onnekkaitakin sään suhteen. Ensimmäisen kierroksen onnistuminen nosti itsetuntoa, ja toiselle kierrokselle oli luonnollisesti helppo lähteä tekemään uutta suoritusta, summasi Väätäinen.

Harri Ollin hieno kilpailumenestys täydentyi muiden suomalaisten suorituksilla, Kalle Keituri hyppäsi kilpailussa kahdeksanneksi.
- Kalle Keiturin tekeminen on ollut koko kiertueen ajan nousujohtoista – molemmat kilpailuhypyt olivat hyviä, etenkin toisen kierroksen hyppy oli lähes paras mahdollinen suoritus häneltä.
Myös nuorten hyppääjien nouseminen 15 parhaan joukkoon oli päävalmentajan mieleen.
- Näiden junioreiden Sami Niemen ja Ville Larinnon onnistuminen tässä kohtaa on yhtä iso juttu kuin Harri Ollin voitto, totesi Väätäinen 18-vuotiaiden mäkilupausten suorituksista.

Väätäinen muistutti urakan jatkuvan heti huomenna Italian Pragelatossa, jossa on jälleen uusi mäki.
- Huomenna on taas karsinta uudessa mäessä, ja kilpailu seuraavana päivänä. Pragelaton mäki on ehkä vähän haasteellisempi meille. Ollaan tyytyväisiä tähän päivään, mutta työ jatkuu, sanoi Väätäinen.

Tuloskooste
Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2008
3.8.2008 Courchevel FRA, HS 132
1. Harri Olli 260.4
2.
Georg Späth GER 258.6
3. Simon Ammann SUI 258.6
8. Kalle Keituri 246.6
14. Sami Niemi 229.5
15. Ville Larinto 229.2

Tulokset ja kalenteritiedot
www.fis-ski.com